Vairākas sabiedriskās organizācijas un privātpersonas sāka akciju "Es esmu Latvija", kurā aicina ikvienu Latvijas iedzīvotāju un nevalstisko organizāciju nosodīt vandālismu, bet stingri iestāties par demokrātijas pamatvērtībām - vārda un pulcēšanās brīvību.
"Politiskais un tiesiskais nihilisms, vienaldzība pret sabiedrības vajadzībām un viedokļiem ir laidusi dziļas saknes Latvijas varas elites ikdienā. Latvijas iedzīvotāju neuzticēšanās valsts varai ir pārsniegusi kritisko robežu, ko apliecina lielais iedzīvotāju skaits tautas sapulcēs, piketos un citos pasākumos," norāda akcijas rīkotāji.

"Saeimai un valdībai nekavējoties jāuzsāk sociālekonomisko un tiesisko problēmu risināšanu, kas balstīta konstruktīvā dialogā ar sabiedrību. Mēs vēlamies veidot patiesi demokrātisku valsti, mēs vēlamies beidzot tikt sadzirdēti!," uzsver akcijas organizētāji.

Akcijas simbols ir balta lentīte, kas demonstrēs miermīlīgo vēlmi tikt sadzirdētiem. Balto lentīti ikviens var izgatavot un piespraust pie sava apģērba, auto vai somas vai nēsāt kā aproci, aicina akcijas rīkotāji. Akcijas sākumam šīs akcijas organizētāji baltās lentītes dalīs šo piektdien, 16.janvārī, plkst.12.00 pie Brīvības pieminekļa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!