Latvijas Pirmā partija (LPP) mēģina gāzt domes koalīciju un tam "visai nemākulīgi tiek piemeklēti iemesli", uzskata Rīgas domes priekšsēdētājs Aivars Aksenoks (JL).
Kā ziņots LPP valdes loceklis Ainārs Šlesers uzskata, ka partijai "Jaunais laiks" (JL) un Aksenokam būtu jāuzņemas atbildība par atļaujas došanu seksuālo minoritāšu gājiena rīkošanai Rīgā. "LPP nevar palikt malā un samierināties, tādēļ jau pirmdien paredzēts sākt neoficiālas sarunas par Aksenoka nomaiņu," aģentūrai LETA sacīja Šlesers.

"Mēs dzīvojam tiesiskā valstī. LPP prasība par amatpersonu demisiju ir nepamatota, jo gājienu rīkot atļāva tiesa. Tiesas lēmuma izpilde nav apspriežama. Nav iedomājami nekādi iemesli, lai JL rīkotos pretēji demokrātijas un tiesiskuma principiem," ar savas preses sekretāres Laila Spaliņas starpniecību aģentūrai LETA teica Rīgas mērs.

Aksenoks aicina LPP formulēt vienotu partijas viedokli un demokrātiskā ceļā to apspriest koalīcijā. "Tas apliecinātu šīs partijas kā konstruktīva politiska spēka vēlmi strādāt rīdzinieku interesēs," uzsver JL pārstāvis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!