Rīgas mērs Aivars Aksenoks (JL) uzskata, ka Rīgai un Maskavai būtu jāattīsta sadarbība ekonomiskajā jomā, taču viņš šaubās, vai pašreizējais Rīgas domes pārstāvis Krievijas galvaspilsētā Zigmunds Stankevičs spēj panākt šo mērķi.
Rīgas mērs sarunā ar aģentūru LETA atzina, ka abām pilsētām ir jāsadarbojas ekonomikas un uzņēmējdarbības jomā. Taču iepriekšējā sasaukuma domes laikā ieceltais Rīgas pārstāvis Maskavā, pēc Aksenoka domām, ir "politiskā persona, kuras darbība ir apšaubāma".

Viņš uzskata, ka "Stankevičs nav cilvēks, kurš varētu sekmēt Rīgas un Maskavas galvaspilsētu sadarbību ekonomikas jomā", tāpēc tuvākajā laikā tiks rūpīgi izvērtēta Rīgas domes pārstāvja Maskavā darbība, pēc kuras tiks lemts par viņa turpmāko palikšanu šajā amatā.

Stankevičs aģentūrai LETA norādīja, ka Rīgas pārstāvniecības nākotnes darbība ir pilnā mērā atkarīga no tā, kādu politiku attiecībās ar Maskavu realizēs jaunievēlētās Rīgas domes valdošā koalīcija un, visupirms, jaunais pilsētas galva.

"Ja virsroku ņems pragmātiska pieeja starppilsētu sadarbības svarīgākajām problēmām, tās nostiprināšanas un tālākās attīstības jautājumiem, tad neapšaubāmai prioritātei 2005.gadā, manuprāt, vajadzētu kļūt tādu organizatorisko, juridisko, finansiālo priekšnosacījumu radīšana, kas ļautu Rīgai tuvākajos gados iegūt Maskavā savu pilnvērtīgu kultūras un darījumu centru," teica Stankevičs.

Viņš informēja, ka kopš 2003.gada marta, kad tika iecelts par Rīgas pārstāvi Maskavā, "ir ticis uzturēts pastāvīgs darba kontakts ar Maskavas domi, pilsētas vadības galvenajiem departamentiem, kā arī uzraudzīta atsevišķu, Rīgai svarīgu projektu realizācijas gaita, piemēram, Rīgas parka veidošana Maskavas Dienvidu administratīvajā apgabalā".

Stankevičs arī norāda, ka nozīmīga vieta viņa darbībā ir bijusi atvēlēta kontaktu stiprināšanai ar Rīgas uzņēmējiem - gan tiem, kas jau sen strādā Maskavā un citos Krievijas reģionos, gan arī tiem, kas tikai sper pirmos soļus Krievijas tirgū.

Pērn Latvijas firmu pārstāvjiem tika sarīkotas divas tikšanās ar Krievijas federālo valsts orgānu atbildīgajiem darbiniekiem. "Tie, kas tikai domā par strādāšanu Maskavā un Krievijā, nāk uz manu biroju pēc padoma un palīdzības, kas nekad netiek atteikta. Tādu pērn bija aptuveni divi desmiti un tie pārstāvēja visdažādākās sfēras: celtniecību, tūrismu, šovbiznesu, loģistiku, nekustamo īpašumu jomu, auditu, juridiskos pakalpojumus, grāmatu izdošanas biznesu un citas," teica Rīgas domes pārstāvis Maskavā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!