Rīgas domes (RD) priekšsēdētājs Aivars Aksenoks (JL) uzskata, ka, lemjot par Sv.Pētera baznīcas īpašuma tiesībām, jāņem vērā rīdzinieku viedoklis, informēja RD priekšsēdētāja preses sekretāre Laila Spaliņa.
Aksenoks norāda, ka Sv.Pētera baznīca ir viens no Rīgas simboliem, un, lemjot par tās tiesiskā statusa noteikšanu, ir ļoti svarīgi ņemt vērā rīdzinieku, it īpaši radošās inteliģences viedokli, novērtējot tās ieguldījumu baznīcas atjaunošanā un attīstībā pēc Otrā pasaules kara.

Liela daļa Rīgas iedzīvotāju ir pauduši nostāju, ka baznīcai jāpaliek pašvaldības īpašumā un pašvaldība nevar norobežoties no iedzīvotāju interesēm.

Sv.Pētera baznīca ir arī viens no pilsētas kultūras un tūrisma objektiem, pašvaldība ir ieguldījusi lielus līdzekļus tās atjaunošanai un uzturēšanai. Rīgas pilsētas vadība arī ir iesniegusi projektu ERAF finansējuma saņemšanai baznīcas infrastruktūras uzlabošanai 1,2 miljonu latu vērtībā.

Aksenoks nosūtījis vēstuli Tieslietu ministrijas valsts sekretāram, kurā norāda, ka Rīgas dome vēlas baznīcu saglabāt pašvaldības īpašumā.

2005.gada jūnijā Ministru prezidents Aigars Kalvītis uzdeva izstrādāt likumprojektu par Rīgas Sv.Pētera evaņģēliski luteriskās baznīcas tiesiskā statusa noteikšanu.

Likumprojekts valdībā jāiesniedz līdz šā gada 31.martam. Šim nolūkam ir izveidota īpaša darba grupa.

Līdz ar to nav juridiski iespējams noslēgt Rīgas domes un Latvijas Evaņģēliski luteriskās baznīcas (LELB) vienošanos kopīgi apsaimniekot Svētā Pētera baznīcu, nododot to LELB tikai pēc 25 gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!