Rīgas domes (RD) priekšsēdētājs Aivars Aksenoks (JL) ceturtdien RD Drošības un kārtības jautājumu komitejas sēdē aicināja deputātus veikt grozījumus domes saistošajos noteikumos, lai ierobežotu erotiska rakstura pakalpojumu reklāmas izplatību un izvietošanu Rīgas pilsētā.
Pēc pilsētas mēra domām ir nepieciešams papildināt RD saistošajos noteikumus "Par reklāmu, izkārtņu un citu informatīvo materiālu izvietošanas kārtību Rīgā" ar jaunu jēdzienu "erotiska rakstura pakalpojumi – prostitūcija, kā arī jebkuri pakalpojumi, kas ir saistīti ar cilvēka ķermeņa erogēno zonu (dzimumorgānu) atkailināšanu, piemērām striptīza, erotiskas masāžas, izrāžu, klubu programmu pakalpojumi", informēja domē.

Aksenoks rosinājis noteikt, ka erotiska rakstura pakalpojumu reklāma aizliegta ārpus erotiska rakstura pakalpojumu sniegšanas vietām. Savukārt šādu pakalpojumu sniegšanas vietās atļauts norādīt tikai erotisko pakalpojumu vietas nosaukumu un reģistrētu preču zīmi.

Tāpat pēc mēra domām ir jānosaka, ka nosaukumos un izkārtnēs nedrīkst izmantot gaismas efektus, kā arī jānosaka maksimālais izkārtnēs izmantojamais burtu lielums, bet telpas iekšienē notiekošās darbības nedrīkstētu būt redzamas no ēkas ārpuses.

RD Drošības un kārtības komitejas deputāti konceptuāli atbalstīja Aksenoka priekšlikumu. Komiteja nolēma nekavējoties gatavot grozījumus RD saistošajos noteikumos, lai ierobežotu erotiska rakstura pakalpojumu reklāmas izplatību un izvietošanu Rīgas pilsētā, informēja RD informācijas dienests.

Vēstuli ar iecerētajiem grozījumiem Rīgas domes saistošajos noteikumos nosūtīs arī Ministru prezidentam un norādīs, ka šobrīd nav noteikumu, kas regulētu šo jomu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!