Latvijas Krievu kopienas (LKK) organizētās diskusijas par 1917.gada revolūciju mērķis bija panākt vienotību kopienas iekšienē, kā arī mācīties rast kompromisus, norādīja LKK prezidents Vjačeslavs Altuhovs.
Viņš uzsvēra, ka 1917.gada revolūcija notika tieši tādēļ, ka cilvēki nespēja rast kompromisus. Diskusija tika organizēta 7.novembrī, kad tiek atzīmēta krievu tautas saskaņas diena.

LKK prezidents norādīja, ka revolūcijas īstenošanai palīdzēja arī latviešu strēlnieki. Revolūcijas cīņās iesaistītajām pusēm bija savas intereses, bet visus vienoja kopīgs mērķis - izbeigt cariskās varas pastāvēšanu.

Diskusijas dalībnieks Rihards Drozdovs norādīja, ka bijusī PSRS lepojās ar latviešu strēlniekiem. Viņš piebilda, ka strēlniekus vajadzētu saukt par Latvijas strēlniekiem, jo to rindās bija arī krievi, igauņi un poļi. Drozdovs uzsvēra, ka strēlnieku vienībās nebija nesaskaņu strēlnieku tautības dēļ.

Altuhovs uzskata, ka revolūcijas vārdā īstenotā apspiešana ar varu, nebija pareizs ceļš. Viņš aicināja atmest nesaskaņas un vienoties kopīgā cīņā pret globālo terorismu.

Uz diskusiju kultūras centrā "Nellija" bija atnākuši aptuveni 80 pārsvarā vecāka gadagājuma cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!