Ārlietu ministrija atbalsta Rīgas domē (RD) izskatīto priekšlikumu ierobežot intīma rakstura izklaides atļauju izsniegšanu Rīgā, informē |RD Latvijas Sociāldemokrātiskās strādnieku partijas (LSDSP) frakcija.
Ārlietu ministrija vēstulē RD norādījusi, ka regulāri saņem protestus no ārvalstu vēstniecībām par savu pilsoņu apkrāpšanu, naudas izspiešanu un saistībā ar to veiktu fizisku iespaidošanu Vecrīgā, kas ļoti bieži saistīta ar tādu iestāžu pārkāpumiem, kas sniedz intīma rakstura pakalpojumus. Ministrija cieši sadarbojas ar Valsts policiju, aicinot šo iestāžu pārkāpumus ne tikai izmeklēt, bet arī informēt par tiem sabiedrību. Tai pat laikā Ārlietu ministrija ir pārliecināta, ka nepieciešama plašāka rīcība, lai ierobežotu šādu pārkāpumu izdarīšanas iespēju Vecrīgā un Rīgas vēsturiskajā centrā, kuru apmeklē visvairāk ārvalstu tūristu.

Tādēļ Ārlietu ministrija pauž savu atbalstu priekšlikumam un aicina Rīgas domi gan pilsētas drošības labā, gan domājot par Latvijas un Rīgas tēlu ārvalstīs, veikt visus nepieciešamos pasākumus konkrēto uzņēmējdarbības veidu ierobežošanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!