Foto: F64

Iedzīvotājiem, kas vēlas līdz 17. martam atgriezties mājās, jāmēģina atrast veids, kā to izdarīt. Ja to neizdodas izdarīt noteiktajā laika periodā, Latvijas iedzīvotājiem ir jāreģistrējas Konsulārajā reģistrā, sociālajos tīklos norādījis ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV).

Viņš norāda, ka ārkārtas dežūrtālrunis saņem simtiem zvanu, daudz e-pastu un aicina iedzīvotājus būt pacietīgiem. Tā kā situācija mainās pa stundām, iedzīvotāji tiek aicināti sekot līdzi aktuālākajai informācijai Ārlietu ministrijas Ceļo droši "Facebook" kontam.

Tāpat arī satiksmes ministrs Tālis Linkaits (JKP) savā "Twitter" kontā ir norādījis, ka pirmdien nacionālā aviokompānija "airBaltic" veiks papildu lidojumus.

Ārlietu ministrija ir papildinājusi sarakstu ar valstīm, kas ir noteikušas ieceļošanas ierobežojumus, pievienojot aktuālāko informāciju par vairāku valstu, tostarp Latvijas kaimiņvalstu, lēmumu slēgt robežas ārvalstniekiem. Tas pieejams šeit.

Sarakstā norādīts, ka Lietuvā ārvalstnieki ar mērķi šķērsot valsti tranzītā tiks ielaisti līdz 18. marta pulksten 23.59, bet pēc tam valstī tiks ielaisti tikai tie ārvalstu pilsoņi, kuriem ir oficiāla uzturēšanās vai darba atļauja Lietuvā.

Igaunija ierobežojumus un liegumus robežas šķērsošanā ievieš ar 17. martu. Latvijas valstpiederīgie varēs šķērsot Igauniju tranzītā uz Latviju, ja nebūs koronavīrusa saslimšanas simptomu.

Polija jau no svētdienas, 15. marta, pusnakts valstī ir ieviesusi dažādus ierobežojošus drošības pasākumus: 10 dienas atjaunota robežkontrole ārvalstniekiem liegta ieceļošana Polijā (izņemot tos, kuri strādā vai pastāvīgi dzīvo valstī; netiek ierobežoti kravu pārvadājumi, uz robežas kravas automašīnas vadītājam ir jāiziet sanitārā kontrole), kā arī ir pārtraukta aviosatiksme un vilcienu satiksme ar ārvalstīm.

Jau vēstīts, ka lai būtiski ierobežotu iedzīvotāju kustību, Ministru kabinets sestdien nolēma daļēji slēgt valsts robežas, pārtraukt pārrobežu pasažieru pārvadājumus pa sauszemi un gaisu, kā arī aizliegt publiskos pasākumus un ierobežot izklaides vietas, kurās vienlaikus ir vairāk par 50 cilvēkiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!