Ārlietu ministrijas (ĀM) vēsturiskajās telpās Rīgā, Krišjāņa Valdemāra ielā 3, SIA "Skonto būve" plāno beigt remontdarbus nākamā gada vasarā. Līdz ar to ĀM plāno pārcelties uz jaunajām telpām nākamā gada augustā, informē ĀM Informācijas un sabiedrisko attiecību departamentā.
Remontdarbi ēkā Krišjāņa Valdemāra ielā 3 tika uzsākti šī gada 27.martā.

Patlaban ĀM struktūrvienības ir izvietotas sešās dažādās ēkās. Telpas Krišjāņa Valdemāra ielā 3 ir plašākas, un būs iespējams lielāko daļu struktūrvienību izvietot vienkopus.

Remontdarbi tiek veikti, lai piemērotu telpas ĀM funkciju veikšanai un drošības pastiprināšanai. Telpās tiks izbūvēts pirmā un otrā stāva interjers, kā arī jauna konferenču zāle.

Ēkas rekonstrukcijas izmaksas finansē VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ). Rekonstrukcija izmaksā aptuveni 8 miljonus latu.

Ēka Krišjāņa Valdemāra ielā sākta celt 1912.gadā pēc arhitekta Eižena Laubes projekta. 1914.gadā notika jaunā nama iesvētīšana.

Ēkā sākotnēji darbojusies banka, vēlāk - 1919.gadā - izvietota Latvijas pagaidu valdība.

Vēlāk ēkā darbojies gan Ministru kabinets, gan Valsts kanceleja, gan arī Iekšlietu ministrija. Ārlietu ministrija ēkā mitinājusies no 1919. līdz 1940.gadam. Padomju laikos ēka ir bijusi arī Latvijas Komunistiskās partijas Centrālās komitejas mītne.

Pēc neatkarības atjaunošanas līdz jaunā Rātsnama uzbūvēšanai ēkā darbojās Rīgas dome.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!