Policijai ir pietiekami resursi un pieredze, lai nepieļautu provokācijas un likumpārkāpumus seksuālo minoritāšu Draudzības dienu gājienā. To piektdien intervijā Latvijas Radio teica Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes (RRP) priekšnieks Andris Dzenis.
Policija pārbauda un vērtē visu informāciju par iespējamām provokācijām un likumpārkāpumiem un apzinās, ka pārkāpumi ir iespējami.

Dzenis aicina gājiena pretiniekus protestēt bez agresijas un nepārkāpjot likuma normas.

Policijas pārstāvis piebilda, ka kārtības nodrošināšanai galvenokārt tiks izmantoti policijas spēki, taču neiztiks arī bez žogu uzstādīšanas.

Kā ziņots, seksuālo minoritāšu Draudzības dienu gājiena dēļ jau šovakar daļā Vecrīgas sāksies satiksmes ierobežojumi,
Draudzības dienu laikā plānotais lesbiešu, geju, biseksuāļu, transpersonu un viņu draugu apvienības "Mozaīka" gājiens sestdien notiks Rīgā, 11.novembra krastmalā. Gājiens varētu sākties 31.maijā plkst.10 pie Anglikāņu baznīcas, turpināties pa 11.novembra krastmalu līdz Akmens tiltam un atpakaļ. Pasākums paredzēts līdz plkst.12.

Kā aģentūrai LETA atzina "Mozaīkas" valdes priekšsēdētāja Linda Freimane, pārvietošanās ierobežošana gājiena laikā nevar tikt uzskatīta par citu personu tiesību ierobežošanu: "Satiksme un gājēju pārvietošanās tiek ierobežota arī citos pasākumos - Dziesmu svētkos, velomaratonos, skriešanas maratonos, tāpēc pārvietošanās ierobežojumi, no šāda aspekta raugoties, ir normāla parādība."
Tomēr Freimane neuzskata par normālu to, ka gājiena dalībnieki nevar justies droši, kā dēļ tiek noteikti šādi drošības pasākumi. Viņa uzsvēra, ka par pārvietošanās ierobežojumiem gājiena dalībnieki neatbild: "Ierobežojumus nevar pārmest mums, bet gan tiem, kas mums uzbrūk," norādīja Freimane.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!