Foto: DELFI

Rīgas vicemērs un topošās partijas "Gods kalpot Rīgai" ieceres autors Andris Ameriks, kurš Rīgas domē ievēlēts no likvidētās LPP/LC sarakstā, pieļauj, ka LPP/LC līderis Ainārs Šlesers rudenī uz nākamgad gaidāmajām pašvaldību vēlēšanām varētu nodibināt jaunu partiju, intervijā "Latvijas Avīzei" atzinis Ameriks.

Ameriks stāstījis, ka viņa topošā partija būs gatava pārrunām ar valdību, Saeimu, jebkuru politisko spēku, "jo mēs neesam pret". "Mēs esam par Rīgu, lai tā attīstītos. Mūsu dialoga forma ir sadarboties, nevis kašķēties. Pie apvāršņa parādās citu jaunu spēku iedīgļi. Pieļauju, ka uz rudens pusi arī Šlesera kungs organizē partiju," klāstījis Ameriks.

Viņš uzsvēra, ka tikai pieļauj šādu iespēju, bet, iespējams, taps arī citas partijas.

Savukārt pats Šlesers intervijā laikrakstam "Neatkarīgā" atzinis, ka pašlaik plāno pievērsties uzņēmējdarbībai, nevis politikai. "Vai šis ir rezervistu soliņš, uz kura es sēžu, vai kas cits, to rādīs laiks. Tuvākajā laikā mani plāni nav saistīti ar politiku. Nodarbošos ar investīciju piesaisti, ar uzņēmējdarbību," paudis Šlesers.

Jau vēstīts, ka Amerika jaundibinātās organizācijas "Gods kalpot Rīgai!" publisko paziņojumu par vienotām vērtībām patlaban parakstījuši jau 517 cilvēki, no kuriem vairāk nekā 280 izteikuši vēlmi kļūt par jaunā, lokālā politiskā spēka dibinātājiem.

27.janvārī pēc Amerika iniciatīvas tika nodibināta jauna sabiedriskā organizācija "Gods kalpot Rīgai!", kuras mērķis ir apvienot pilsētas patriotus, lai kopīgiem spēkiem veidotu Rīgu par drošu un sakārtotu mājvietu visiem tajā dzīvojošajiem.

Līdz martam organizācija kļūs par politisku partiju, kas 2013.gadā piedalīsies pašvaldību vēlēšanās, taču plānots, ka daļa atbalstītāju, kas politikā nevēlēsies iesaistīties, darbosies kā padomdevēji.

Ameriks iepriekš uzsvēra, ka viņa mērķis nav masveidīga partija, bet gan neliela, spēcīga komanda, kas kopīgi strādās rīdzinieku labā. Viņš arī solīja savā partijā Šleseru neaicināt.

LPP/LC jeb Šlesera Reformu partija Saeimas ārkārtas vēlēšanās 17.septembrī nepārvarēja 5% barjeru un saņēma tikai 2,41% vēlētāju atbalstu jeb 21 935 balsu, tādējādi neiekļūstot 11.Saeimas sastāvā. Pēc neveiksmīga starta nolemts partiju likvidēt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!