Foto: F64
Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) padomes priekšsēdētāja Valentīna Andrējeva, atstājot amatu, atzīst, ka darbā nav izjutusi politisko spiedienu, taču tas bijis emocionāli smags, jo ar regulatora apstiprinātajiem tarifiem bieži vien nav apmierināti gan uzņēmēji, gan patērētāji.

Andrējeva, kurai piektdien ir pēdējā darba diena SPRK, intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" atzina, ka viņas darbības laikā neviens nav mēģinājis izdarīt politisko spiedienu, politiķi nav iesaistījušies dažādu regulējamo nozaru uzņēmumu tarifu izvērtēšanā.

Taču spiediens bija nevis no politiķiem, bet gan no tarifos ieinteresētajām pusēm, atzina SPRK vadītāja. "Spiediens bija un mēs bijām pa vidu, un bija negatīvas emocijas," sacīja Andrējeva, skaidrojot, ka regulators "nedeva uzņēmējiem to, ko viņi grib, un arī patērētāji bija neapmierināti".

Pēc pilnvaru termiņa beigām SPRK padomē Andrējeva negrasās strādāt kādā citā valsts amatā, viņa turpinās darbu Rīgas Tehniskajā universitātē kā profesore, iespējams, nākamgad strādās arī kādā citā darbā, kuru gan viņa neatklāja.

Andrējeva par Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas padomes priekšsēdētāju kļuva 2005.gada decembra sākumā, un viņas pilnvaru termiņš ir pieci gadi. Tagad Ekonomikas ministrijai jāieceļ jauns padomes priekšsēdētājs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!