Foto: LETA
Stradiņa slimnīcā apbalvota mediķu komanda, kas veica Latvijā pirmo aknu transplantāciju, portālu "Delfi" informēja slimnīcas pārstāve Ieva Lapsa.

Apbalvojumus saņēma 23 Stradiņa slimnīcas darbinieki, kuri naktī no 13.janvāra uz 14. janvāri piedalījās Latvijā pirmajā aknu transplantācijā. Mediķi apbalvoti ar goda rakstiem un naudas balvām.

Apbalvojumus saņēmusi transplantologu komanda, asinsvadu ķirurgi, anesteziologi, reanimatologi, operāciju māsas , imūnhematoloģijas nodaļas laboratorijas vadītāja un laboranti.

"Mēs esam patiesi gandarīti, ka Latvijā veikta pirmā aknu transplantācija. Aknu transplantācija ir vissarežģītākā no transplantāciju operācijām. Dažādu specialitāšu ārsti, māsas komandā izdarīja unikālu darbu," sacījis Stradiņa slimnīcas Ķirurģijas klīnikas vadītājs, aknu transplantācijas ieviesējs Latvijā profesors Jānis Gardovskis.

Savukārt Stradiņa slimnīcas valdes priekšsēdētājs Arnolds Atis Veinbergs norāda: "Stradiņa slimnīca aknu transplantācijai gatavojās vairākus gadus, ieguldot līdzekļus ārstu apmācībā, kā arī iegādājoties īpašu aprīkojumu operācijas veikšanai. Esmu patiesi gandarīts, ka uzņēmēji un izglītības jomas pārstāvji ir atzinīgi novērtējuši mediķu paveikto."

Jau iepriekš par aknu transplantācijas ieviešanu un aknu transplantācijas procesa nodrošināšanu Latvijā tika apbalvoti profesors Jānis Gardovskis un ķirurgs Jānis Vilmanis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!