Foto: LETA
Aprīļa pirmās desmit dienas bijušas divus grādus vēsākas par normu, liecina "Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija.

Aukstākas par ilggadīgiem vidējiem rādītājiem bija arī visas aprīļa pirmās dekādes dienas. Visaugstākā gaisa temperatūra aprīļa sākumā bijusi otrdien, sasniedzot + 11 grādus. Savukārt viszemāk gaisa temperatūra noslīdēja 4. aprīļa naktī, kad bija -12 grādu sals un 9.aprīlī, kad bija -11 grādi. Sinoptiķi norāda, ka Dobelē, Saldū un Jelgavā tik auksts 9. aprīlis bija pirmoreiz.

Dekādes nokrišņu daudzums Latvijā bija tuvu normai. Vislielākais nokrišņu daudzums bija 8.aprīlī, Kalnciemā, Mežotnē un Dobelē šai diennaktī tas bija lielāks par visas dekādes nokrišņu normu.

Nokrišņi dekādes laikā bija gan lietus, gan slapja sniega, gan sniega veidā. Tādējādi visos Latvijas reģionos te izveidojās, te atkal nokusa sniega sega. Austrumlatvijā visbiezākā tā bija 3. aprīlī – astoņi centimetri, bet Kurzemē un centrālajos rajonos 8. aprīlī sniega segas biezums vietām sasniedza deviņus centimetrus.

Vējš visstiprākais bija 2. aprīlī, piekrastes rajonos sasniedzot 20 līdz 22 metrus sekundē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!