Sagaidot pavasari, Rīgas dome arī šogad rīko spodrības mēnesi un meža dienas, kas sāksies 4.aprīlī un ilgs līdz 1.maijam.
Attiecīgu rīkojumu izdevis Rīgas mērs Andris Bērziņš, BNS ceturtdien informēja pašvaldības Vides departamentā.

Spodrības mēneša laikā paredzēts veikt apjomīgus apkārtnes tīrīšanas darbus, kuru laikā tiks sakopti māju pagalmi, atkritumu tvertņu laukumi, grāvji un apstādījumi. Tāpat iecerēts savākt un izvest no pilsētas ziemā uz ielām kaisītās smiltis.

Domes Satiksmes departamentam un Komunālajam departamentam uzdots sakopt sabiedriskā transporta pieturvietas un galapunktus, kā arī sakārtot lietus ūdens kanalizāciju.

Spodrības dienu ietvaros plānots atjaunot arī ielu līniju krāsojumu.

Mērs iecerējis pilsētas sakopšanas darbos iesaistīt pašvaldības, iestādes un iedzīvotājus. Rīgas domes Skolu valde vides sakopšanas darbos iesaistīs mācību iestādes. Skolēni jau tradicionāli sakops pilsētas parkus un skvērus.

Spodrības mēneša un meža dienu ietvaros iedzīvotāji aicināti zvanīt uz priekšpilsētu un rajonu izpilddirekcijām un informēt par teritorijām Rīgā, kas būtu sakopjamas.

Pagājušajā gadā spodrības mēnesī rīdzinieki bija īpaši aktīvi, norādot uz nesakoptajām vietām pilsētā. Pašvaldības policija pērn spodrības mēneša laikā atklāja vairāk nekā 600 dažādus ar vides sakoptību saistītus pārkāpumus.

Īpaša uzmanība spodrības mēnesī pērn, kas arī norisinājās kopā ar meža dienām, tika pievērsta nelegālajām izgāztuvēm Rīgas mežos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!