Pirmdien aprit simts dienas, kopš Valsts prezidenta amatā atrodas Valdis Zatlers.
Eksperti iepriekš norādīja, ka Zatlers savās pirmajās simts prezidentūras dienās nav pieļāvis būtiskas kļūdas.

"Ņemot vērā skandalozo gaisotni, kādā viņš tika iedabūts šajā amatā, Zatlers ir turējies godam. Viņš nav sadarījis, pirmkārt, nekādas fundamentālas kļūdas, kas galu galā no cilvēka, kurš ar politiku līdz šim ir bijis ļoti attālās attiecībās, jau ir daudz. Otrkārt, viņš līdz šim nav nodemonstrējis patoloģisku atkarību no valdošās koalīcijas," sacīja politologs Ivars Ījabs.

"Latvijas faktu" veiktā aptauja septembrī arī liecina, ka Zatleru pozitīvi vai daļēji pozitīvi vērtē 50,2%, bet negatīvi vai daļēji negatīvi - 19,8% aptaujāto, iepriekš ziņoja laikraksts "Diena".

Nedaudz vairāk kā 26% vēl nevar novērtēt Valsts prezidentu, kuram drīzumā amatā apritēs simts dienas.

"Valdis Zatlers ir kļuvis pazīstamāks - šis amats tiek cienīts, un tas arī dara savu darbu," laikrakstam sacīja "Latvijas faktu" direktors Aigars Freimanis, norādot, ka prezidents arī neesot pieļāvis lielas kļūdas.

Pētījumu firmas vasarā veiktajā aptaujā Zatlera darbību nevarēja novērtēt vairāk nekā puse aptaujāto, bet pozitīvi vai daļēji pozitīvi par viņu bija 28,9% aptaujāto.

To, ka prezidenti vienmēr ir bijuši populāri, nosakot tas, ka sabiedrība respektē šo amatu. Freimanis atceras, ka līdzīgu ainu savulaik atklājis arī Valsts prezidenta Gunta Ulmaņa reitings, kurš pat bijis labākās pozīcijās, jo viņa ievēlēšanu nav pavadījis kritiski vērtēts ievēlēšanas fons.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!