Foto: LETA

Šonedēļ Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) sociālās aprūpes centram (SAC) "Mārsnēni", kur pagājušajā nedēļā ar Covid-19 saslima vairāki desmiti klientu un darbinieku, piegādāja vērienīgu kravu ar individuālajiem aizsardzības un dezinfekcijas līdzekļiem, pastāstīja Priekuļu novada domes priekšsēdētāja Elīna Stapulone (LZS).

"Šonedēļ visiem centra klientiem un darbiniekiem ir veiktas atkārtotas analīzes, kuru rezultāti vēl nav saņemti. Pašvaldība uztur saziņu ar Slimību profilakses un kontroles centru (SPKC), lai būtu informēta par aktuālo epidemioloģisko situāciju pašvaldībā," sacīja Stapulone.

Viņa norādīja, ka pašvaldība ir izvērtējusi iespējamos riskus un pieņēmusi lēmumu neatvērt bērnudārzu, bibliotēku, pagasta māju, kultūras namu līdz brīdim, kad valdība lems par Covid-19 izplatības mazināšanai noteikto ierobežojumu mīkstināšanu vai atcelšanu. Sešus un septiņus gadus vecajiem bērniem pedagogi ir nodrošina attālinātas mācības, savukārt nepieciešamības gadījumā vecāki savus pirmsskolas vecuma bērnus var vest uz Liepas pirmsskolas izglītības iestādi "Saulīte".

Jau ziņots, ka pagājušās nedēļas nogalē Covid-19 saslimšana konstatēta Priekuļu novada Mārsnēnos esošajā SAC "Mārsnēni", ko apsaimnieko Amatas novada Skujenes pagastā reģistrētā biedrība "Labāka rītdiena".

"Mārsnēnu" telpās un teritorijā tika noteikts karantīnas režīms. Centra vadītāja Evija Jēkabsone iepriekš pastāstīja, ka saslimušie klienti ir izolēti atsevišķā centra ēkas spārnā un nevienam nav konstatēta smaga saslimšanas gaita.

Saslimušie darbinieki atrodas izolācijā savās dzīvesvietās. Tie klienti, kuri bija tuvākās kontaktpersonas saslimušajiem, uzturas savās istabiņās un centra darbinieki turpina viņu novērošanu.

Centra darbs tiek organizēts saskaņā ar epidemiologu norādījumiem un jauni klienti netiek pieņemti. Patlaban nenotiek rehabilitācijas pasākumi, taču klienti tiek nodrošināti ar pamatvajadzībām - aprūpi, medicīnisko palīdzību un ēdināšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!