Lai saudzētu Rīgas pilsētas teritorijā esošos apstādījumus to plaukšanas laikā, kā arī kokos ligzdojošos putnus, no 15.aprīļa līdz 30.jūnijam pilsētas administratīvajā teritorijā augošu koku ciršana ir aizliegta. Rīgas pilsētas būvvaldes Apstādījumu inspekcija aicina to ņemt vērā arī Lielās talkas laikā, informēja inspekcija.

"Šobrīd, saskaņojot ar Rīgas pilsētas būvvaldes Apstādījumu inspekciju, iespējams veikt tikai koku un krūmu pavasara kopšanas darbus, kas vizuāli uzlabotu apstādījuma kvalitāti un to ainavisko vērtību" skaidro Rīgas pilsētas būvvaldes Apstādījumu inspekcijas vadītāja Aija Anita Baķe.

Lai esošie koki augtu un jaunie koki pēc stādīšanas ieaugtos, inspekcija aicina iepazīties ar ieteikumiem veiksmīgākai koku stādīšanai, pārstādīšanai vai ciršanai, pareizai zaru apgriešanai, koka vainaga veidošanai un koka brūču apstrādei.

Rīgas domes saistošie noteikumi paredz, ka koku un publiskajos apstādījumos augošu krūmu ciršana, pārstādīšana vai vainagu kopšana neatkarīgi no koku atrašanās vietas atļauta tikai pēc Apstādījumu saglabāšanas komisijas piekrišanas, zaudējumu atlīdzības samaksāšanas un koku ciršanas atļaujas saņemšanas.

Liegums cirst kokus līdz 30.jūnijam neattiecas uz gadījumiem, kad koku ciršana ir nepieciešama avārijas situācijas novēršanai, kā arī ceļu un dzelzceļa zemes nodalījuma joslā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!