Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas otrās kārtas sestajā spēlē Artūra Šilova un Teodora Bļugera pārstāvētā Vankūveras "Canucks" izbraukumā ar rezultātu 1:5 (1:1, 0:2, 0:2) zaudēja Edmontonas "Oilers", kas sērijā līdz četrām uzvarām panāca neizšķirtu 3-3.

Līdz ar to cīņā par vietu Rietumu konferences finālsērijā jeb Stenlija kausa pusfinālā būs nepieciešama izšķirošā septītā spēle, kas pēc Latvijas laika notiks otrdien, 21. maijā, pulksten 4.00.

Šilovs Stenlija kausa izcīņā aizvadīja savu devīto spēli, bet šoreiz viņam neizdevās glābt komandu. Latvietis atvairīja 22 no 27 pretinieku metieniem un piedzīvoja ceturto zaudējumu izslēgšanas spēlēs. Vidēji deviņās spēlēs Šilovs ielaidis 2,89 vārtus un atvairījis 89,8% pretinieku metienu.

Savukārt Bļugers laukumā pavadīja 14:36 minūtes, no kurām 3:01 minūti viņš nospēlēja mazākumā. Šajā laikā latvietis izdarīja divus metienus pa vārtiem, bloķēja divus pretinieku metienus, pielietoja divus spēka paņēmienus, kā arī uzvarēja deviņos no 12 iemetieniem. Spēli latvietis noslēdza ar negatīvu lietderības koeficientu -1.

Mača devītajā minūtē Dilans Holovejs ar individuālo meistarību tika garām "Canucks" aizsargiem, nonāca viens pret Šilovu un raidīja ripu vārtos, taču nepilnas divas minūtes vēlāk Vankūvera panāca rezultāta izlīdzinājumu. Eliass Petersons no aizvārtes piespēlēja Nilsam Hoglanderam, kurš ar otro metienu guva vārtus.

Otrajā trešdaļā Konors Makdeivids piespēlēja starp četriem aizsargiem esošajam Zakam Haimenam, viņš izdarīja metienu, bet Šilovam ripu neizdevās piespiest sev pie ķermeņa, un tā ar augstu trajektoriju ielidoja vārtos. Četras minūtes vēlāk pēc Makdeivida piespēles ar tālmetienu izcēlās Evans Bušārs, kurš ripu raidīja gar pašu tālo vārtu stabiņu.

44. minūtē Makdeivids nokārtoja trešo vārtu guvumu pēc kārtas "Oilers" vienībai, kad viņš iegāja uzbrukuma zonā pa labo malu, piespēlēja gar vārtiem Raienam Nūdžentam-Hopkinsam, un viņš bija precīzs no vārtu priekšas. Savukārt mača gala rezultātu pēc Leona Draizaitla uzvarētā iemetiena panāca Evanders Keins.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!