Foto: F64
Pirmdien nodibināta SIA "Rīgas acs", par tās valdes locekļiem ieceļot Anitu Gaili, Dmitriju Perlovu un Guntaru Zeipi, portālu "Delfi" informēja Rīgas pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" (RS) pārstāvis Viktors Zaķis.

"Rīgas acs" valdes locekļa amatam bija pieteikušies 170 pretendenti, no kuriem 30 atbilda izvirzītajām prasībām un tika virzīti tālākai vērtēšanai, informē Zaķis. Veicot pārrunas, 23 kandidāti atalgojuma dēļ no šī amata atteicās, savukārt viens kandidāts šajā laika posmā atrada citu darbu, tāpēc konkursa pēdējā kārtā palika seši pretendenti, no kuriem tika izvēlēti atbilstošākie trīs.

RS valde uzņēmuma jaunajai vadībai uzdeva tuvāko mēnešu laikā izstrādāt gan uzņēmuma struktūrshēmu, gan nepieciešamo dokumentāciju "Rīgas acs" darbībai.

"Rīgas acs" dibināta ar mērķi ieviest integrētās informācijas sistēmu, lai nodrošinātu kvalitatīvu un drošu sabiedriskā transporta pakalpojumu sniegšanu. Paredzēts tā samazināt transporta kavējumus, palielinot pasažieru skaitu.

Bez datu ieguves un analīzes, kas paredzēta uzņēmuma iekšējai lietošanai, paredzēts paaugstināt pasažieru informētību par esošo situāciju līnijās, pārsēšanās iespējām citos transporta veidos vai maršrutos.

Brukšanas sabiedriskajā transportā būs arī drošāka, jo salonos un transporta ārpusē būs video novērošana.

Jau vēstīts, ka 19.janvārī, neskatoties uz opozīcijas iebildumiem, RD Finanšu un administrācijas lietu komiteja akceptēja atļauju RS dibināt meitasuzņēmumu "Rīgas acs" 4,5 miljonus latu vērtās integrētās informācijas sistēmas ieviešanai.

Lielākās izmaksas veido transportlīdzekļu aprīkošana ar telemātikas un videonovērošanas iekārtām - 4,03 miljoni latu. Aprīkošana ar alkotesteriem izmaksās 276,1 tūkstoti latu, 142,3 tūkstoši latu nepieciešami telemātikas sistēmas programmnodrošinājuma iegādei, un paredzēti arī citi izdevumi.

Jau šogad investīcijas plānotas 1,2 miljonu latu apmērā, bet turpmākos trīs gadus - vidēji 1,1 miljons latu gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!