Foto: F64
Administratīvajā rajona tiesā trešdien pārsūdzēts Rīgas pašvaldības lēmums aizliegt visus latviešu leģionāru piemiņas dienas pasākumus 16.martā, portālam "Delfi" apliecināja tiesā.

Prasību šo pašvaldības izpilddirektora lēmumu atcelt tiesā iesniegusi biedrība "Pilsoņu un nepilsoņu savienība" un biedrība "Latvijas Antifašistiskā komiteja. Par abiem pieteikumiem ir ierosināts lietas.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka Rīgas pašvaldība nolēma aizliegt visus 16. martā pilsētā pieteiktos pasākumus, lai "izvairītos no iespējamām provokācijām un sabiedriskās drošības apdraudējuma". RD izpilddirektora pienākumu izpildītājs Māris Kalve, izskatot pieteiktos pasākumus, uzklausīja pieteicējus, konsultējās ar tiesībsargājošo struktūru pārstāvjiem, un lēmumu pieņēma vadoties no Valsts policijas un Drošības policijas sniegtajiem atzinumiem, kuros norādīts uz iespējamiem būtiskiem sabiedriskās kārtības un drošības apdraudējumiem plānoto pasākumu laikā.

Aizliegumus rīkot gājienus, sapulces un piketus pie Brīvības pieminekļa un tā tuvumā saņems biedrība "Daugavas vanagi Latvijā," biedrība "Daugavas vanagi Latvijā Limbažu nodaļa," biedrība "Pilsoņu un nepilsoņu savienība", biedrība "Latvijas Antifašistiskā komiteja", biedrība "Simtgadnieku kustība" un privātpersona Pjotrs Gruca.

Katru gadu 16.martā izceļas asas diskusijas par to, vai masu pasākumi piemiņas dienā ir jāatļauj vai nav. Arī pērn dome liedz pasākumus, taču tiesa šo liegumu atcēla.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!