Finanšu ministrija (FM) izvērtē iespēju nevis atcelt atstādināto Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektoru Dzintaru Jakānu, bet gan "aizrotēt" viņu uz citu amatu, portālam "Delfi' apstiprināja partijas "Jaunais laiks" Saeimas frakcijas vadītājs Dzintars Zaķis.

Kā norādīja Zaķis, amatpersonas pārcelšana citā amatā ir viens no disciplinārsodu veidiem. " Primārais ir novērts pretrunu, ka padotais neklausa priekšnieku. Ja mutisks aizrādījums nav panācis to, ka padotais klausa priekšnieku, tad acīmredzot ierēdnis var pildīt pienākumus arī kaut kur citur," sacīja Zaķis.

Savu viedokli par Jakāna atstādināšanu no amata ceturtdien vakarā centās formulēt arī Zaļo un Zemnieku savienības valde, uz kuras sēdi bija ieradies arī smagos noziegumos apsūdzētais Ventspils mērs Aivars Lembergs, portālam "Delfi" apstiprināja ZZS Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis.

Kā norādīja Brigmanis, lai arī Lembergs kategoriski neatbalstot Jakāna atcelšanu, ZZS šajā jautājumā viedokļi daloties un nekāds gala lēmums nav pieņemts. Savienība šo jautājumu uzskata "par saimnieciska rakstura, nevis politisku". "Tur nekādi politiskie zemteksti nevar būt, tas ir jārisina tikai un vienīgi likumiskā veidā," pauda Brigmanis.

Kā atzina Brigmanis, ja FM nolemj "aizrotēt" Jakānu, nevis atcelt, tad šī lieta nemaz nenonāktu līdz Ministru kabinetam un tas vairs nebūtu politiķu dienaskārtības jautājums.

Jau vēstīts, ka Repše otrdien nolēma rosināt valdību Jakānu atcelt no amata, jo viņš vairākkārt nav pildījis ministra rīkojumus un tādejādi zaudējis uzticību. Ja valdība atbrīvos Jakānu no amata, tad Repše par ieņēmumu dienesta direktoru varētu virzīt Neliju Jezdakovu.

Rīkojuma projektu par disciplinārsodu Jakānam – atbrīvošanu no amata - Repše jau iesniedzis Ministru kabinetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!