Foto: AP/Scanpix
Vairums jeb 71% Latvijas iedzīvotāju attieksme pret loterijām ir pozitīva, liecina mārketinga aģentūras BSMS un pētījumu kompānijas "Norstat" veiktā iedzīvotāju aptauja.

Tajā noskaidrots, ka pēdējā pusgadā 13% aptaujāto ir piedalījušies loterijā vismaz vienu reizi, savukārt 10% - divas reizes.

Vienlaikus pēdējā pusgada laikā 17% respondentu ir piedalījušies loterijās trīs līdz piecas reizes, bet 16% - sešas un vairāk reizes. Visaizrautīgākie loteriju dalībnieki ir kurzemnieki, no kuriem 23% pēdējā pusgadā piedalījās vairāk nekā sešās loterijās.

Piedaloties loterijā, 78% visvairāk tīko iegūt naudas balvu, kam seko automašīna (44%), dāvanu kartes (26%) un dažādas ierīces (21%). Aptaujā secināts, ka automašīna ir viskārotākā balva Pierīgas iedzīvotājiem, to norādot 54% gadījumu, bet kopumā Latvijā šī šķiet vistīkamākā balva 44% respondentu.

Kopumā loterijām uzticas 48% Latvijas iedzīvotāju. Vislojālākie pircēji, kas ir uzticīgi zīmolam un vienu un to pašu produktu loterijās piedalās vairākkārt, ir jauni cilvēki vecumā no 18 līdz 29 gadiem (20%), salīdzinot ar 12% visās vecuma grupās. Daudzi piedalās impulsīvi (38%), jo redzējuši loterijas reklāmu, bet citi dalību loterijā rūpīgi izvērtē, izpēta balvas un piedalās tikai gadījumos, kad viņiem balva patīk (20%).

Tiešsaistes aptaujā, kas norisinājās šogad jūlijā, piedalījās 1004 respondenti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!