Lielākā daļa Latvijas iedzīvotāju atzīst, laika trūkuma dēļ nevelta pietiekamu laiku atpūtai kopā ar ģimeni, liecina "Ģimenes Aptiekas" aptiekas veiktā aptauja.
91% aptaujāto atzīst, ka nevelta pietiekamu laiku atpūtai ar ģimeni, 65% respondenti tam par iemeslu minējuši laika trūkumu. "P.R.A.E. Public Relations" speciāliste Kristīne Kalniņa portālu "Delfi" informēja, 59% aptaujāto atzinuši, ka ģimenei vajadzētu veltīt vairāk laika. Tikai 14% aptaujāto uzskata, ka atpūtai ar ģimeni velta pietiekami daudz laika, bet pieci procenti vispār par to nedomā.

Kā vienu no iemesliem, kāpēc atpūtai ar ģimeni netiek veltīts pietiekams laiks, aptaujātie min naudas trūkumu. Deviņi procenti aptaujāto norāda, ka ģimenei nav vienotu interešu, bet septiņi procenti respondentu atzīst, ka neesot ģimenes locekļu intereses. Trīs procenti aptaujāto dzīvojot vieni.

Populārākais Latvijas ģimeņu kopīgās atpūtas veids saskaņā ar aptauju ir atpūta pie dabas – 40%. Tikai 14% izvēlas kādu aktīvu, sportisku laika pavadīšanas veidu, bet 13% respondentu ir savs, aptaujas variantos neminēts atpūtas veids.

Kopīgi iepirkties dodas deviņi procenti aptaujāto, astoņi procenti aptaujas dalībnieku kopā ar ģimeni apmeklē kādu kultūras pasākumu, septiņi procenti - atpūšoties ar ģimeni ceļo pa Latviju. Pieci procenti aptaujāto ar ģimeni atpūšas, apmeklējot kādu kafejnīcu vai restorānu, bet trīs procenti dodas ārzemju ceļojumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!