Foto: AFI
Iespējamāko un vēlamāko Rīgas domes nākamo koalīciju iedzīvotāji uzskata LPP/LC, Tautas Partijas un Zaļo un Zemnieku Savienības kopīgu koalīciju, kuru kā iespējamāko minēja 38% aptaujāto, liecina pētījumu aģentūras “Bülche Balticum” veiktā iedzīvotāju aptauja.

Ceturtā biežāk minētā partija, kas varētu vienoties par kopīgu darbu, ir “Jaunais Laiks”, pieļaujot iespēju, ka tā sastrādāsies ar TP un ZZS, taču ne ar LPP/LC. ZZS kā sadarboties spējīgu partiju minēja daudzi (30%), taču tikai 7% respondentu pieļāva tās iekļūšanu Rīgas domē.

Lai arī atsevišķas partijas, kā, piemēram, Pilsoniskā Savienība un Saskaņas centrs bija salīdzinoši augstu novērtētas attiecībā uz iekļūšanu Rīgas domē, tās tomēr neuzskatīja par spējīgām sadarboties ar citām partijām, līdz ar to paredzot viņām vietu opozīcijā.

Kā atzina vairums 56% respondentu, viņiem ir ļoti būtiski, lai partija, par kuru viņi vēlēs pašvaldību vēlēšanās, strādātu koalīcijā, jo tikai tā būtu iespējams realizēt visu, kas priekšvēlēšanu laikā apsolīts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!