Pusdienas ārpus mājas janvārī ēda 30% Latvijas iedzīvotāji, tām tērējot vidēji divus latus, liecina pētījumu centra "SKDS" aptauja.

Pērn janvārī pusdienas ēduši 40% cilvēki, bet 2007. un 2008.gada sākumā tērēt naudu pusdienām sabiedriskās ēstuvēs mēdza apmēram puse Latvijas iedzīvotāju. Ja 2010.gada janvārī katru vai gandrīz katru dienu to mēdza darīt tikai 6%, tad 2008.gada janvārī to darīja 14% iedzīvotāju, liecina aptauja.

Samazinājies ir ne vien sabiedriskās ēdināšanas iestāžu apmeklējumu skaits, bet arī tur veiktie tēriņi. Pērn janvārī vidējā pusdienām tērētā naudas summa bija 2,80 lati, pretstatā 3,18 latiem pirms gada vai 3,.27 latiem pirms diviem. Līdz ar to vidējais tēriņu apjoms ir atgriezies 2007.gada līmenī, kad pusdienām sabiedriskās ēdināšanas iestādēs vidēji tika tērēti 2,78 lati, liecina aptauja.

Aptaujas dati liecina, ka kopumā 44% iedzīvotāju, kuri mēdz pusdienot sabiedriskās ēdināšanas iestādēs, vienā pusdienošanas reizē vidēji tērē līdz diviem latiem. 10% aptaujāto pusdienām iztērē līdz pieciem latiem, bet virs pieciem latiem pusdienlaikā tērē tikai trīs procenti aptaujāto.

Aptaujas dati liecina, ka salīdzinoši biežāk dažādās sabiedriskās ēdināšanas iestādēs mēdz pusdienot Rīgā (37%) un Vidzemē (31%) dzīvojošie pretstatā Kurzemē (25%), Zemgalē (21%) un Latgalē (24%) dzīvojošajiem.

78% nestrādājošo pusdienas ārpus mājas neēd, savukārt starp strādājošajiem pusdienošanai sabiedriskās ēstuves neizmanto 58% aptaujāto.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!