Foto: DELFI
Rīdzinieki kopumā pozitīvi novērtē "Rīgas Satiksmes" lēmumu ieviest nakts transportu Rīgā nedēļas nogalēs vasarā, jo tas pasažieriem sniedz papildu iespēju pārvietoties pilsētā, uzskata vairākums RS interneta lapā notikušās aptaujas dalībnieku.

Kopumā 70 % respondentu uzskata, ka nakts transports ir viens no veidiem, kā nokļūt līdz galamērķim. Savukārt 11% aptaujas dalībnieku uzsver, ka nakts transporta ieviešana, viņuprāt, labi papildina sabiedriskā transporta pakalpojumu klāstu.

13% respondentu atklāj, ka nakts transporta ieviešana ir iespaidojusi viņu izvēli par labu sabiedriskajam transportam, bet 6% norāda, ka viņi nakts transportu izmanto galvenokārt izdevīguma dēļ, jo maksa par braucienu ir zemāka nekā taksometriem.

2011.gada jūnijā nakts transportu izmantojuši 3595 pasažieri, bet jūlijā – 9132 (abos mēnešos kopā – 12727). Populārākais maršruts ir N1 Centrs - Mežciems, abos mēnešos tajā pārvadāti 2049 pasažieri, savukārt vismazāk izmantots ir N9 Centrs - Mežaparks, tajā jūnijā un jūlijā pārvadāti tikai 462 pasažieri.

2011.gada jūlijā nakts transportu izmantojuši 9132 pasažieri. Populārākais maršruts ir N1 Centrs - Mežciems, tajā pārvadāti 1477 pasažieri, savukārt vismazāk izmantots ir N9 Centrs - Mežaparks, tajā pārvadāti tikai 333 pasažieri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!