Rīgas domes pilsētas attīstības departaments aicina rīdziniekus līdz septembra beigām piedalīties sabiedriskajā aptaujā par Doma laukuma pašreizējo un vēlamo izmantošanu, informēja departamenta pārstāve Dana Hasana.
Departamenta Rīgas kultūras pieminekļu inspekcijas priekšnieks Andis Cinis skaidro ka šobrīd Doma laukums tiek izmantots tradicionāliem pasākumiem un galvenokārt vasaras kafejnīcām, taču pastāv arī citas šī laukuma izmantošanas iespējas, kā piemēram cikliski notiekoši tirdziņi, teātra izrādes, koncerti, tāpēc visu septembri tiks apzināts pilsētnieku un uzņēmēju viedoklis par to, kā veiksmīgāk izmantot šo pilsētas centrālo laukumu.

Doma laukuma sabiedriskā aptaujas laikā ir iecerēts aicināt uz diskusiju arī laukumam pieguļošo iestāžu, biroju, restorānu un kafejnīcu pārstāvjus, lai uzzinātu viņu viedokli un vēlmes par perspektīvo laukuma izmantošanu visā gada garumā.

Pamatojoties uz apkopoto sabiedrības viedokli tiks izsludināts konkurss par idejām un dizaina risinājumiem Doma laukuma izmantošanai.

Savu viedokli iedzīvotāji tiek aicināti paust rakstiski – aizpildot aptaujas anketu Pilsētas attīstības departamenta Klientu apkalpošanas centrā. Elektroniski aptaujas anketa ir pieejama un aizpildāma Pilsētas attīstības departamenta mājas lapā www.rdpad.lv vai caur portālā “Delfi” ievietoto baneri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!