Foto: PantherMedia/Scanpix
Aptiekām tiks definēts minimālais darba laiks, kā arī paredzēta obligāta farmaceita klātbūtne, paredz valsts sekretāru sanāksmē atbalstītie grozījumi aptieku darbības noteikumos.

Grozījumi paredz, ka aptiekās darba laikā obligāti jāgarantē farmaceita klātbūtne un ka farmaceita asistents drīkst strādāt tikai tā uzraudzībā, nevis patstāvīgi. Mērķis ir klientiem nodrošināt nepieciešamo farmaceita konsultāciju, portālam "Delfi" norāda Veselības ministrijā (VM).

Tāpat paredzēts, ka farmaceitiem un farmaceitu asistentiem aptiekā pie apģērba būs jānēsā reģistrācijas apliecība – piespraude. Izmaiņas skars arī aptieku darba laikus. Noteikumi paredzēs, ka apdzīvotās vietās, kur iedzīvotāju skaits pārsniedz divus tūkstošus, aptiekām būs jāstrādā ne mazāk kā 40 stundas nedēļā.

Tāpat jaunie noteikumi paredzēs vienotas prasības aptiekām, kurās klientiem piedāvā atbalstu veselības pārbaudei, piemēram, asinsspiediena, glikozes un holesterīna mērīšanai.

Jaunie noteikumi skars arī recepšu medikamentu izsniegšanas kārtību. Rakstiskā informācija par recepšu zāļu pircēju-pacientu, ārstēšanu, zāļu lietošanas norādījumiem medikamentiem tiks pievienota ar aptieku uzlīmi. Plānots, ka šī prasība spēkā stāsies no 2016.gada 1.janvāra, bet paši noteikumu grozījumi pēc apstiprināšanas valdībā spēkā stāsies 2015.gada 1.jūlijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!