Ekonomikas ministrija (EM) ir apturējusi Tukuma slimnīcas un poliklīnikas daļas privatizāciju, jo konstatēts, ka pašvaldības tiesības uz šo īpašumu ir beigušās, informēja EM Sabiedrisko attiecību nodaļā.
Izskatot Tukuma pilsētas domes iesniegtos dokumentus par nekustamā īpašuma objekta Raudas ielā 8 domājamo daļu privatizāciju, EM konstatējusi, ka īpašuma tiesības uz minēto nekustamo īpašumu ir nostiprinātas uz bezpeļņas organizācijas "Tukuma slimnīca un poliklīnika" vārda, bet Tukuma pilsētas domei īpašuma tiesības jau izbeigušās.

Ņemot vērā šādus secinājumus un to, ka Tukuma pilsētas pašvaldība nav iesniegusi dokumentu, kas apliecina Tukuma pilsētas pašvaldības īpašuma tiesības uz privatizācijai nodoto nekustamo īpašumu, EM rīkojums paredz apturēt pašvaldības šā gada 30.jūlija lēmumu par nekustamā īpašuma objektu domājamo daļu Tukumā, Raudas ielā 8, privatizācijas projekta apstiprināšanu.

Privatizācija apturēta līdz brīdim, kamēr Tukuma dome nevarēs Ekonomikas ministrijai ar dokumentiem apliecināt tās īpašuma tiesības uz slimnīcas un poliklīnikas ēku, iesniedzot attiecīgos dokumentus.

Kā ziņots, Tukuma slimnīca plāno Tukuma domes lēmumu apstrīdēt tiesā, taču, kā sacīja Tukuma slimnīcas un poliklīnikas direktors Juris Bogužs, pagaidām slimnīca vēl nav iesniegusi prasību tiesā.

Bogužs piebilda, ka visu laiku ir aizrādījis, ka pašvaldībai nav īpašuma piederības dokumentu, jo ēka un zeme zemesgrāmatā ir reģistrēta uz slimnīcas vārda. "To mums vēl neviens nav atņēmis vai arī sniedzis informāciju, ka būtu kas mainījies," norādīja slimnīcas direktors.

Tukuma domes priekšsēdētāja Ruta Celitāne norādīja, ka slimnīcas un poliklīnikas ēkas privatizācija notikusi atbilstoši privatizācijas likumam, taču atsevišķu domes darbinieku dēļ pašvaldība tikusi maldināta.

Līdz 2002.gada novembrim slimnīcas ēka un zeme piederējusi pašvaldībai, bet iepriekšējā domes priekšsēdētāja Jura Šulca laikā pašvaldība pieņēmusi lēmumu šo nekustamo īpašumu nodot slimnīcai un poliklīnikai ar domu, ka to būs vieglāk privatizēt. Taču, pēc pašvaldību likuma, bezpeļņas organizācija "Tukuma slimnīca un poliklīnika" joprojām palika Tukuma domes pārziņā, sacīja Celitāne.

Priekšsēdētāja piebilda, ka pašlaik šis jautājums tiekot kārtots, lai slimnīcas un poliklīnikas ēka un zeme atkal būtu pašvaldības īpašums.

Šādu EM rīkojumu var pārsūdzēt tiesā mēneša laikā no tā saņemšanas brīža.

Jau ziņots, ka partijas "Jaunais laiks" (JL) Saeimas frakcijas priekšsēdētāja vietnieks Artis Kampars vērsās Ģenerālprokuratūrā un EM, norādot uz iespējamajiem pārkāpumiem Tukuma pilsētas domes valdošo sešu deputātu organizētajā Tukuma poliklīnikas ēkas domājamo daļu privatizācijā un lūdzot to apturēt.

Savukārt Tukuma slimnīca un poliklīnika konsultējās ar juristiem par iespējamo vēršanos tiesā, lai apstrīdētu pilsētas domes deputātu lēmumu par ēkas nodošanu privatizācijai, informēja iestādes direktora vietniece ārstniecības jautājumos Laila Plivna.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!