Foto: Patriks Pauls Briķis, DELFI

11 dienās, kopš portāls "Delfi" sadarbībā ar labdarības organizāciju "Ziedot.lv" uzsāka akciju "Stiprini stipros," aicinot atbalstīt ģimenes, kurās aug smagi slimi, ilgstoši aprūpējami bērni, saziedoti jau vairāk nekā 36 tūkstoši eiro. Atbalsta akcija turpinās.

Pērn rudenī portāls "Delfi" akciju "Stiprini stipros" uzsāka ar ļoti personīgu aicinājumu. Līdzīgi kā pagājušajā gadā arī šogad stāstu varoņi ir ģimenes, kurās ir ilgstoši aprūpējami tuvinieki, taču šogad uzsvars ir tieši uz bērnu aprūpi. Turklāt tā ir ne tikai atbalsta akcija, bet arī "Delfi" rakstu un ""Viņa" skaidro" interviju sērija par valstī gadiem nerisinātām problēmām, ar kurām šīs ģimenes diendienā saskaras, un risinājumu meklēšana.

Piemēram, pērnā gada projekta raksti un tiem šāgada rudenī sekojošā paliatīvajai aprūpei veltītā rakstu sērija "Sāpju slieksnis" aktualizēja smago problēmu, ka daudzi pacienti nevar atļauties tiem ārstu nozīmēto vienīgo pārtiku – enterālās un parenterālās barošanas maisījumus, kas mēnesī viņiem izmaksā vidēji 300 līdz 400 eiro. Pēc rakstu sērijas Veselības ministrija apņēmās no nākamā gada vidus medicīnisko uzturu apmaksāt no valsts naudas.

""Delfi" un "Ziedot.lv" atbalsta projekts "Stiprini stipros" jau otro gadu aktualizē kādu ļoti nozīmīgu tēmu sabiedrībā, tādā veidā apvienojot ģimenes, kurām nepieciešams atbalsts un līdzcilvēkus, kuri vēlas palīdzēt," norāda "Ziedot.lv" vadītāja Rūta Dimanta un ieskicē, kam nepieciešama palīdzība. "Tie ir bērni gan ar mūža slimībām, gan traumu un nelaimes gadījumos iegūtām. Bieži vien vecāki ir uz izdegšanas, izmisuma un bezspēcības robežas. Mēs varam palīdzēt, sniedzot praktisku atbalstu un parādot, ka stiprās ģimenes ir vienas no mums, diviem miljoniem".

Dimanta arī piebilst, ka šogad "Stiprini stipros" pieci varoņi, kuru stāsti lasāmi portālā "Delfi", ir kā vēstneši vairāk nekā 100 ģimenēm, kuras vērsušās "Ziedot.lv" pēc palīdzības. Vairāk par akciju var lasīt un arī ziedot šeit.

Atbalsta akcijā ziedošana joprojām turpinās. Ja ziedo no portāla "Delfi," proti, nospiežot "ziedot" pogu zem rakstu varoņu stāstiem, tad ziedojums sniegs atbalstu konkrētajai ģimenei. Ja "ziedot" pogu nospiež virs raksta, tad ziedotājs nonāk "Ziedot.lv" mājas lapā. Ja ziedo portālā "Ziedot.lv," tad var sniegt atbalstu gan konkrētām varoņu ģimenēm, izvēloties individuālos projektus, gan arī kopprojektam "Stiprini stipros". Tad atbalstu labdarības organizācija sniegs arī citām ģimenēm, kuras jau vērsušās vai vērsīsies ar līdzīgām problēmām.

"Ziedot.lv" atgādina, ka labdarības organizācija neietur nekādas starpniecības maksas, visi ziedojumi 100% apmērā nonāk ģimeņu atbalstam.

Šobrīd vairāk nekā 11 tūkstoši ziedoti šim kopprojektam "Stiprini stipros," savukārt aptuveni 25 tūkstoši eiro – piecu stāstu varoņiem.

""Delfi"' kā Latvijā vadošā medija misija ir ne tikai atspoguļot notikumus, bet arī rosināt lasītāju iesaisti svarīgos procesos. Mēs vēlamies runāt par to, kas ir svarīgi, un motivēt cilvēkus pašus mainīt valsti, kurā viņi dzīvo," par "Stiprini stipros" saka portāla "Delfi" valdes priekšsēdētājs Konstantīns Kuzikovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!