Šobrīd ir pabeigts gandrīz gadu ilgais ekspedīcijas “Pasaules Jumts” sagatavošanas posms. Parasti pasaulē šāda mēroga autopārbraucienus organizē auto ražotāju firmas, kas tādā veidā reklamē savu produkciju. Tie ir liela budžeta pasākumi un braukts tiek ar jaunām automašīnām, kas piekrautas ar rezerves daļām un mehāniķiem.
Mūsu organizētā autoekspedīcija ir unikāla ar to, ka brauciens tiks veikts ar automašīnām GAZ-66, kas nebūt nav jaunas (lai tās sagatavotu ir ieguldīts vairāku mēnešu darbs) un lielākā ekspedīcijas izdevumu daļa tiek segta no dalībnieku personīgiem līdzekļiem.

Ar abām GAZ-66 mašīnām ir veikti testa braucieni gan pa šoseju, gan pa bezceļu un šobrīd mums ir liela pārliecība, ka tās 22000km garo ceļu izturēs bez lielām tehniskām problēmām. Mūsu komandā ir trīs mehāniķi, kas ilgāku laiku ir braukuši tieši ar GAZ-66 un ir spējīgi veikt dažādus remontus lauka apstākļos.

Ekspedīcijas sastāvā šobrīd ir 14 cilvēki, no kuriem lielākā daļa ir pieredzējuši ceļotāji. Par ekspedīcijas norisi “Vides filmu studija” uzņems 6 sēriju televīzijas filmu. Ekspedīcijas “Pasaules Jumts” starts paredzēts 20.aprīlī no izstādes “Transports un loģistika” Ķīpsalā.

Ekspedīcijas dalībnieki ir ļoti pateicīgi jau esošajiem atbalstītājiem: firmai “VPL” (nopirka ekspedīcijai vienu GAZ-66), firmai “SAF tehnika” (atbalsta ekspedīciju ar datortehniku), SIA “RAAC” (šuj apģērbus dalībniekiem), SIA “AUTOKADA”, SIA “Auto plus” (sponsorē rezerves daļas), SIA “Russobalt” un citiem.

Sponsoriem tiek piedāvāti ļoti izdevīgi noteikumi gan nodokļu atlaižu (85% no ienākuma nodokļa), gan reklāmas iespēju ziņā, kā arī gandarījums par iespēju atbalstīt pasaulē unikālu un Latvijai nozīmīgu pasākumu!

Ekspedīcija joprojām cer uz sponsoru atbalstu, jo bruciena laikā jāsedz lielās degvielas izmaksas (apmēram 5000Ls), iebraukšanas atļaujas Ķīnā un citi izdevumi (ap 12000Ls). Būsim arī ļoti pateicīgi, ja mūs ar savu produkciju atbalstīs pārtikas ražotāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!