VAS "Latvijas Pasts" izstrādā priekšlikumus grozījumiem Pasta likumā, lai iedzīvotāji varētu atteikties no nevēlamu sūtījumu ievietošanas to pastkastēs.
Pasta ģenerāldirektors Gints Škodovs informēja, ka arī tradicionālo pasta pakalpojumu sniegšanā, uz kuriem saskaņā ar likumu pastam ir monopoltiesības, konkurē vairāki mazi uzņēmumi. Tas ir iespējams, jo likumā ir vairākas nepilnības, kuras pasts vēlētos novērst.

"Latvijas Pasta" monopols ir saglabāts iekšzemes un starptautisko vēstuļu korespondencei līdz 100 gramiem, bet no 2006.gada 1.janvāra - līdz 50 gramiem.

Pasts vēlas, lai šis monopols būtu "ne tikai uz papīra", tāpēc ir gatavs sniegt priekšlikumus likuma sakārtošanai.

Viens no "Latvijas Pasta" priekšlikumiem ir vērsts uz to, lai novērstu nevēlamus sūtījumus, piemēram, reklāmas, iedzīvotāju pastkastēs. Kā atzina Škodovs, iedzīvotāji, saņemot šādus sūtījumus, nereti nāk uz "Latvijas Pastu" izteikt pretenzijas, bet pasts nav vienīgais, kas tos piegādā.

Līdz ar to, līdzīgi kā Skandināvijas valstīs, arī Latvijā varētu paredzēt, ka uz šādiem bezadresāta sūtījumiem būtu jānorāda to piegādātājs. Tas dotu iedzīvotājiem iespēju atteikties no šādu sūtījumu saņemšanas.

Škodovs uzskata, ka šāda kārtība ļautu kontrolēt bezadresāta sūtījumu izplatīšanu, "lai viss notiek civilizēti".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!