Bosnijā pabijušie "Baltbat" Latvijas karavīri piektdien, 24.martā, Ādažu mobilo strēlnieku mācību centrā tiks apbalvoti ar Nacionālo bruņoto spēku (NBS) medaļu par piedalīšanos starptautiskās operācijās.
Jau ziņots, ka pirmdien no Bosnijas Latvijā atgriezās 37 misijas veicēji, savukārt otrdien atgriezīsies vēl 56 no 135 Baltijas bataljona trešās rotācijas grupas karavīriem, kas starptautisko stabilizācijas spēku (SFOR) sastāvā pildīja miera uzturēšanas misiju.

Pēdējā trešās rotācijas grupas daļa 42 cilvēku sastāvā mājās atgriezīsies trešdien.

BNS jau vēstīja, lai turpinātu miera uzturēšanas misiju stabilizācijas spēku (SFOR) sastāvā, 1999.gada oktobrī no Baltijas bataljona "Baltbat" uz Bosniju devās trešās rotācijas grupas 200 karavīri. Latviju šajā grupā pārstāvēja 135 karavīri.

Kopš 1998.gada rudens "Baltbat" karavīri piedalās stabilizācijas spēku (SFOR) misijā Bosnijā un 1999.gada aprīlī pirmo rotācijas grupu, kuras sastāvā pārsvarā bija igauņi, nomainīja otrā, kuras sastāvā pārsvarā bija lietuvieši, kā arī 32 latvieši.

Baltijas bataljonā pašlaik dien 640 karavīru, to vidū 215 latvieši. Lai varētu to pārveidot par kaujas bataljonu, vienībai pašlaik palīdzību sniedz vairāki rietumvalstu speciālisti, pārsvarā no Skandināvijas valstīm.

Baltijas bataljona trešā rotācijas grupa no misijas Bosnijā atgriežas aptuveni mēnesi ātrāk nekā plānots. Šāds lēmums pieņemts, jo Baltijas bataljonam šogad esot mainījušies uzdevumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!