Foto: DELFI
Sestdien Cēsu pils parkā izskanēja ikgadējais un nu jau piektais sarunu festivāls "Lampa", kurā divās dienās kopumā norisinās vairāk nekā 350 pasākumi. Portāls "Delfi" abas dienas piedāvāja sekot līdzi diskusijām un festivāla teritorijā notiekošajam gan video, gan teksta tiešraidēs.

"Lampa", kā norāda pasākuma rīkotāji, ir vieta vērtīgām sarunām, domu apmaiņai, prāta asināšanai un redzesloka paplašināšanai – tā ir iedvesmojoša un aizraujoša platforma visiem, kam ir, ko teikt, un visiem, kas gatavi uzklausīt. Galvenais festivāla mērķis ir stiprināt demokrātijas, diskusiju un cieņpilnu sarunu kultūru Latvijā.

Uz "Lampu" kuplā pulkā devās arī "Delfi" komanda, lai gan kā dalībnieki piedalītos dažādās diskusijās, gan informētu lasītājus par svarīgāko, kas šajā nedēļas nogalē norisinājās Cēsīs.

Šogad uz "Lampas" skatuves ierastajā politiķu cepienā kāpa Evija Papule (S), Rihards Kols (NA), Daniels Pavļuts (A/P) un Dana Reizniece-Ozola (ZZS), bet pieredzes bagātajiem "cepinātājiem" Rūdolfam Kugrēnam, Anetei Konstei un Edgaram Bāliņam pirmoreiz pievienojās Jānis Skutelis.

Festivāla vadmotīvs šogad bija drosmes jēdziens. Par to rīkotāji pirms pasākuma vaicāja viedokli arī rīdziniekiem:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!