Foto: Publicitātes foto
Šogad Rīgas Velo nedēļas ietvaros plānoti vairāk nekā 20 pasākumi, nedēļu atklājot sestdien, 30. aprīlī, ar "Alfas ģimeņu velobraucienu", bet noslēdzot ar nu jau par tradīciju kļuvušo Tvīda braucienu 7. maijā.

Nedēļas ietvaros sacensību gara un azarta mīļotājiem plānotas, sprinta ātruma sacīkstes, kā arī velo orientēšanās un erudīcijas spēles. Intelektuālās izklaides un kultūras mīļotājiem velo filmu vakars, ekskursijas pa vēsturiskiem Rīgas un Pierīgas objektiem, kā arī diskusija par drošu un ērtu velo infrastruktūru pilsētā. Savukārt izklaides un atpūtas cienītājiem būs iespēja apmeklēt velosipēdu tirdziņu, kā arī piedalīties dažādos velobraucienos.

Rīgas Velo nedēļas mērķis, kā norāda organizatori, ir parādīt Rīgas iedzīvotājiem, cik interesanta un dažāda ir velo kultūra, ieinteresēt cilvēkus pievienoties ikdienas velobraucēju pulkam, kā arī veicināt labākas attiecības starp velosipēdistiem un citiem satiksmes dalībniekiem.

"Velosipēds ir labākais pārvietošanās līdzeklis pilsētā, tādēļ iestājamies par to, lai Latvijas ielās veidotos kulturāla vide, sapratne un pozitīvas attiecības – gan velobraucējiem, gan citiem satiksmes dalībniekiem, cienot vienam otru," norāda organizatori – biedrība "Rīgas Velo nedēļa".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!