Bijušais Rīgas domes priekšsēdētājs, pašreizējais Rīgas domnieks Andris Ārgalis apvienības "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK (TB/LNNK) valdi informējis par to, ka atsakās no partijas priekšsēdētāja vietnieka un valdes locekļa amata.
Kā aģentūrai LETA sacīja Ārgalis, šo lēmumu viņš esot pieņēmis TB/LNNK valdes "bezzobainās nostājas" dēļ vairākos jautājumos.

TB/LNNK valde nekādi neesot reaģējusi uz savienības "Latvijas ceļš" un Tautas partijas "klajajiem meliem un Rīgas domei izteiktajiem apvainojumiem pašvaldību priekšvēlēšanu kampaņas laikā", sacīja Ārgalis.

"Turklāt tieši priekšvēlēšanu laikā "tēvzemietis" Eižens Cepurnieks, atsaucoties it kā uz partijai tuvu stāvošā Normunda Lakuča stāstījumu, izplatīja murgainos apgalvojumus par miljona ASV dolāru vērto "kukuli", kuru Andris Šķēle it kā esot piedāvājis man un Jānim Straumem "Latvijas kuģniecības" privatizācijas sakarā," norādīja Ārgalis.

Ārgalis pieprasījis, lai TB/LNNK valde izskata jautājumu par Cepurnieka izslēgšanu no TB/LNNK, jo Ģenerālprokuratūra savā atzinumā norāda, ka tieši Cepurnieks ir sniedzis Inesei Voikai melīgo informāciju par it kā piedāvāto kukuli. "Cepurnieks TB/LNNK valdes sēdē savu vainu noliedza un solījās Voiku sūdzēt tiesā, bet to vēl aizvien nav izdarījis," teica Ārgalis.

Ārgalis uzskata, ka TB/LNNK autoritāti nav vairojuši arī šīs partijas biedra Guntara Krasta paziņojumi presē par amatpersonu sarakstu, kas atrasts Privatizācijas aģentūras noslepkavotās darbinieces Ilonas Skadiņas seifā. Saskaņā ar prokuratūras atzinumu seifā nekādi amatpersonu saraksti nav atrasti.

Pēc Ārgaļa pieprasījuma TB/LNNK valde ir uzdevusi partijas Revīzijas komisijai nedēļas laikā sagatavot izskatīšanai jautājumu par Cepurnieka un Krasta rīcību, ar kuru nodarīts morāls kaitējums partijas autoritātei.

Ārgalis uzskata, ka kļūdains bijis TB/LNNK vadības parakstītais līgums ar LC un TP vadību par to, ka koalīciju jaunajā Rīgas domē ar sociāldemokrātiem "valdības partijas" veidos tikai visas kopā. Rezultātā pie varas Rīgā nonāca cilvēki, liela daļa no kuriem aktīvi iestājās pret Latvijas valstisko neatkarību, un turklāt ir galīgi neprofesionāļi pilsētas saimniecības jomās, kas viņiem būs jāvada tuvākos četrus gadus, norādīja bijušais Rīgas mērs.

"Gan pirms, gan pēc Rīgas domes vēlēšanām esmu pārliecinājies, ka lielai daļai TB/LNNK valdes nerūp, kas notiks ar Rīgu un rīdziniekiem. Šie cilvēki domā tikai par to, kā nākamajās Saeimas vēlēšanās pārvarēt 5% barjeru un atkal iekļūt parlamentā," teica Ārgalis.

Ārgalis turpmāk darbošoties kā TB/LNNK ierindas biedrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!