Bijušais Rīgas mērs Andris Ārgalis ir nolēmis iestāties Tautas partijā (TP), un viņa iesniegums tiks izskatīts nākamajā TP valdes sēdē. Ārgalis teica, ka cer TP rast domubiedrus, lai realizētu mērķus un ieceres, kas neguva vajadzīgo atbalstu viņa agrākajā partijā - apvienībā "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK (TB/LNNK).
"Man ir simpātiska TP priekšsēdētāja Andra Šķēles stingrā nostāja valsts valodas jautājumā, TP piedāvātie konstruktīvie priekšlikumi Latvijas Nacionālās bibliotēkas celtniecības sakarā, kā arī TP frakcijas konsekventā darbība Rīgas domē," teica Ārgalis.

Ārgalis 2002.gada 1.janvārī izstājās no TB/LNNK, savā iesniegumā apgalvojot, ka TB/LNNK ir "nokļuvusi sponsoru un intrigantu grupējuma (Cepurnieks, Lakučs u.c.) ietekmē". "TB/LNNK nekalpo ne valsts, ne tautas labā, bet amorāli izmanto svēto "Tēvzemei un Brīvībai" vārdu, lai partijas birokrātijas spice iegūtu nelielu tautas atbalstu," uzskata Ārgalis.

TP valdes loceklis Jānis Lagzdiņš pauda viedokli, ka tik pieredzējis saimnieciskais darbinieks un populārs politiķis kā Ārgalis "būtu vērtīgs papildinājums jebkurai partijai". Lagzdiņš uzskata, ka TP noteikti iekļaus Ārgali savā deputātu kandidātu sarakstā 8.Saeimas vēlēšanām un izvirzīs viņu arī darbam valdībā.

Kā informēja TP preses sekretārs Arno Pjatkins, par Ārgaļa uzņemšanu TP valde lems 20.martā. Gada laikā TP iestājušies 116 jauni biedri un 71 atbalstītājs. Patlaban TP rindās ir 1 700 biedru un 3 500 reģistrētu atbalstītāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!