Foto: LETA
Balsošana – tas ir ne tikai pilsoņa pienākums un atbildība pret savas valsts nākotni, bet, atkarībā no katra konkrētā vēlētāja pārliecības, veiktā izvēle var jūs gandarīt, pacilāt garastāvokli vai pat radīt eiforiju. Tāpēc, lai spēcinātu argumentus par labu iecirkņa apmeklēšanai, portāls „Delfi” piedāvā spilgtākos fragmentus no medijos izskanējušajiem viedokļiem vēlēšanu priekšvakarā.

„Latvijas Avīze":

Nemānīsim sevi, ka valstī kaut ko mainīt spēj vienīgi kāds jauns politiskais spēks, - Latvijā tāda vienkārši nav. Partija un tās orientācija - tā ir manas izvēles pirmā kārta. Izvēles otro kārtu nosaka cilvēki, kuri līdz šim savu vārdu nav sagānījuši un aiz kuriem nestāv apšaubāmi darījumi un krimināllietu kalni. Mēs taču katrs tādus zinām, tikai, lūdzu, nesajauksim vārdus ar darbiem!

  

Puaro.lv:

Gan „Vienotībai", gan „Zatlera reformu partijai", gan ZZS, VL un arī Šleseram ir liels pamats cerēt, ka viņu rezultāts vēlēšanu rīta būs daudz labāks, nekā tas izskatījās pirms vēlēšanām. Ne jau visiem no nosauktajiem, protams, bet kādam noteikti. Pagājušo vēlēšanu pieredze rāda, ka neizlēmušo balsis var sadalīties pavisam neproporcionāli.


„Vesti Segodņa":

Katra balss ir izšķirošā! Pilsoni, tikai no tevis ir atkarīgs, kas tiks pie varas. Vai viss paliks pa vecam ar pāķu čalīšiem („hutorskije pacani") ministriju un parlamenta krēslos, vai atnāks reāli pragmatiski politiķi, kas izvedīs valsti no strupceļa.


„Ir":

Šīs vēlēšanas, kā jebkuras demokrātiskā valstī, nebūs par „lielāko labumu". Taču nebūs arī par "mazāko ļaunumu", kā daļa vēlētāju nu jau ierasti raksturo savu izvēli. Kā demokrātiskas sabiedrības evolūcijas „tehnoloģiju" raksturojis politikas zinātnes klasiķis Karls Popers - ir nevis jātiecas pēc nesasniedzamas lielākā labuma utopijas, bet gan jāidentificē un jānovērš lielākais un sabiedrībai šobrīd bīstamākais ļaunums.


NRA:

Var daudz ko pārmest tā sauktajiem oligarhiem. Taču kļūst arvien skaidrāks, ka dažs labs ar vārdu „oligarhs" vienkārši apzīmē izlēmīgu, enerģisku cilvēku, kuram pašam ir savas idejas, domas un viedoklis. Iepretim tiem, kuriem savu domu un ideju ir maz, bet kuri savu karjeru balsta uz centieniem izdabāt citiem. Vienalga, vai šie citi ir agresīvi interneta komentētāji vai tikpat agresīvi ārvalstisko organizāciju stipendiāti.


TvNet.lv:

Ja tu referendumā balsoji par Saeimas atlaišanu, bet 17.septembrī dāvināsi savu balsi kādai no oligarhu partijām, tad palama "tauta ir stulba" būs atbilstoša. Lepoties ar pašrocīgu lobotomiju nav iemesla - ja tev vienaldzīga sava valsts, padomā par savām atvasēm, kuras pie pirmās izdevības pametīs Latviju, lai nekad vairs neatgrieztos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!