Arī Augstākā tiesa (AT), gluži tāpat kā prokuratūra uzver operatīvā darba zemo kvalitāti. AT Senāta Krimināllietu departamenta priekšsēdētājs Pāvels Gruziņš piektdien žurnālistiem īpaši norādīja uz problēmām ekonomisko un finanšu noziegumu izmeklēšanā.

Ģenerālprokurors Jānis Maizītis jau iepriekš uzsvēra - lielā kadru mainība gan policijā, gan arī prokuratūrā negatīvi ietekmē izmeklēšanas rezultātus.

Gruziņš piektdien AT plēnumā atzina, ka par zemo izmeklēšanas kvalitāti dzirdamas sūdzības arī no tienešiem. Taču viņš uzsvēra, ka tā nav tikai prokuratūras problēma, bet gan arī policijas, sevišķi Finanšu un Ekonomikas policijas. Tieši šajās policijas izmeklē vienas no sarežģītākajām krimināllietām, proti, tādas, kas saistītas ar finanšu un ekonomikas noziegumiem, kuru izmeklēšanai nepieciešamas speciālas zināšanas.

AT Senāta Krimināllietu departamenta priekšsēdētājs norādīja, ka šajās policijas pārvaldēs strādājošajiem nepietiek vien ar juridisko izglītību, darbam ar šādiem noziegumiem nepieciešamas speciālas zināšanas. Taču tas ir arī policijas uzdevums, apmācīt izmeklētājus, kuri strādā ar šādiem noziegumiem.

Aizrādījumus par izmeklēšanas kvalitāti saņem arī prokurori. Taču viņš uzsvēra, ka attaisnoto lietu skits valstī nav liels, tas ir tikai 1% no kopējā lietu skaita.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!