Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras prezidents Andris Bērziņš arī nav saņēmis piedāvājumu ieņemt premjera amatu, bet viņš uzskata, ka prezidents pašlaik rīkojot tikšanās ar cilvēkiem, kas šobrīd nav iesaistīti aktīvajā politikā, "apzinās premjera amatu kandidātu bilanci".
"Tiek vērtēti iespējami kandidāti," pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Valdi Zatleru žurnālistiem sacīja Bērziņš.

Bērziņš nevarēja atbildēt, vai viņš varētu būs šis kandidāts, jo viņam neviens to nav piedāvājis. Bērziņš žurnālistiem sacīja, ka pats vēlējās no prezidenta uzzināt, vai kāds ir virzījis viņa kandidatūru premjera amatam, taču skaidru atbildi par to nav saņēmis. Bērziņš pieļāva, ka iepriekš viņam bijusi pieredze kaut ko veidot no sabrukušās sistēmas, un, iespējams, tieši tāpēc viņš trešdien uzaicināts uz sarunu ar prezidentu.

Jau ziņots, ka trešdien Zatlers negaidīti nolēmis tikties ar Aivi Roni, Mārtiņu Bondaru un Andri Bērziņu. Iespējams prezidents sācis meklēt jaunus premjera amata kandidātus. Prezidenta preses sekretāre Inta Lase portālam "Delfi" ne noliedza, ne apstiprināja, ka šīs tikšanās nozīmē jauna premjera amata kandidāta meklēšanu.

Gan Bondars, gan Ronis, gan bērziņš atzina, ka premjera amats viņiem nav piedāvāts.

Pēc 5. decembrī notikušās līdzšinējā Ministru prezidenta Aigara Kalvīša vadītās valdības demisijas, Valsts prezidents šonedēļ solījis izšķirties, kuram no nosauktajiem premjera amata kandidātiem uzticēt valdības veidošanu – Edgaram Zalānam (TP), iekšlietu ministram Ivaram Godmanim (LPP/LC) vai "Jaunā laika" virzītajam Valdim Dombrovskim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!