Rīgas mērs Gundars Bojārs trešdien nosūtīja vēstuli premjeram, lūdzot atcelt rīkojumu par Saulesdārza teritorijas nodošanu privatizācijai un nodot to Rīgas domei, informēja domes sabiedrisko attiecību nodaļa.
Rīgas domes Drošības un kārtības komitejas, Izglītības, jaunatnes lietu un sporta komitejas, Kultūras, mākslas un reliģijas lietu komitejas, Īpašuma un privatizācijas lietu komitejas, Vides un Attīstības komitejas "deputāti vienbalsīgi nolēma lūgt Latvijas Republikas Ministru kabinetu atcelt rīkojumu par Saulesdārza teritorijas nodošanu privatizācijai", teikts vēstulē.

Mērs vēstulē norāda, ka domnieki priekšlikumu par Saulesdārza zonējuma maiņu no dabas pamatnes teritorijas uz mazstāvu dzīvojamo teritoriju uzskata par nepamatotu un iesaka noteikt Ķīšezeru un tā krastu kā sabiedrībai brīvi pieejamu teritoriju.

"Rīgas Skolu valde ir sagatavojusi priekšlikumus par Saulesdārza izmantošanu kā apmācības, sporta un atpūtas bāzi Rīgas bērniem un jauniešiem. Rīgas domes deputāti ir uzdevuši Attīstības departamentam kopā ar Skolu valdi turpināt darbu pie Saulesdārza teritorijas attīstības plāna projekta pēc tā pārņemšanas Rīgas pašvaldības īpašumā," raksta mērs.

Jāatgādina, ka domes Attīstības komiteja trešdien nolēma lūgt valdību atcelt rīkojumu par Saulesdārza nodošanu privatizācijai un nodot to Rīgas domes īpašumā. Lūgumu valdībai atcelt lēmumu par Saulesdārza privatizāciju grasās iesniegt arī izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Greiškalns.

Pēc iepazīšanās ar Tieslietu ministrijas atkārtoto atzinumu, kurā nav konstatēti pārkāpumi Saulesdārza privatizācijā, premjerministrs sākotnēji paziņoja, ka neierosinās valdībā atkārtoti skatīt šīs teritorijas privatizāciju, tomēr vēlāk atzina, ka Saulesdārzu varētu neprivatizēt, taču Rīgas domei jāiesniedz konkrēts projekts. Aptuveni puse Saulesdārza teritorijas pagājušā gada nogalē ar valdības lēmumu tika nodota privatizācijai.

Pirms lēmuma pieņemšanas atbildīgās amatpersonas nenoskaidroja sabiedrības viedokli par privatizāciju, lai gan vērtīgais zemes gabals Mežaparkā savulaik tika pirkts par saziedotu naudu, un iedzīvotāji skaļi protestēja jau tad, kad Izglītības un zinātnes ministrija Saulesdārzu tikai iznomāja "Skonto" meitas uzņēmumam SIA "Ķeizarmežs".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!