Lai gan jau maijā vidējā gaisa temperatūra ir vairākus grādus zem normas, arī jūniju sinoptiķi nesola siltu un saulainu, iespējams, ka jūnija pirmās dekādes otrajā pusē pat būšot salnas, aģentūra BNS otrdienas rītā uzzināja Latvijas hidrometeoroloģijas aģentūrā (LHMA).
Viszemākā temperatūra, tikai 2,9 grādi virs nulles, pagājušajā naktī reģistrēta Bauskā, ap +3 grādiem temperatūra naktī svārstījusies arī Daugavpilī un Skrīveros, citviet Latvijā bijis nedaudz siltāks. Siltāku laiku sinoptiķi sola tikai piektdien, kad dienā temperatūra varētu sasniegt 15, 16 grādus virs nulles un nav gaidāmi nokrišņi.

Lai gan jūnija pirmās dekādes sākumu laika prognozētāji sola situ, gaisa temperatūrai sasniedzot pat 25 grādus, jūnija pirmās dekādes otrajā pusē sinoptiķi prognozē laika pasliktināšanos - nokrišņus un vietām pat salnas.

Arī jūnija otrajā dekādē būšot nepastāvīgs laiks - pārsvarā vēss un mākoņains, bieži arī līs, vidējā temperatūra svārstīsies ap 14 līdz 20 grādiem, siltāku laiku sinoptiķi sola tikai jūnija otrās dekādes beigās. Arī jūnija trešajā dekādē būšot pārsvarā lietains laiks, kad temperatūra svārstīsies no 15 līdz 20 grādiem, dekādes vidū laiks skaidrosies, savukārt mēneša beigās atkal būšot lietus. "Otrajā un trešajā jūnija dekādē salnas nav gaidāmas," mierināja Latvijas hidrometeoroloģijas aģentūrā.

Aģentūra BNS jau ziņoja, ka, lai gan pirmās mēneša dienas bija īpaši siltas, šogad maijs esot ievērojami aukstāks nekā citus gadus - gaisa temperatūra ir no diviem līdz apmēram pieciem grādiem zem normas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!