Izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe (ZZS) kā par sportu atbildīgā augstākā amatpersona Latvijā laikā no 2010.gada 10.februārim līdz 21.februārim plāno apmeklēt Vankūveras olimpiskās spēles Kanādā, informēja ministres padomniece komunikācijas jautājumos Agnese Korbe.

Pēc Korbes stāstītā, ministre plāno apmeklēt olimpisko spēļu sākuma daļu, taču precīza vizītes programma vēl neesot izstrādāta.

Ņemot vērā Pekinas olimpisko spēļu pieredzi, iespējams, ka spēļu laikā varētu notikt arī valstu augstāko amatpersonu sporta jautājumos tikšanās, lai pārrunātu ar sportu saistītus jautājumus, stāstīja Korbe.

Ministres padomniece arī uzsvēra, ka, decembra vidū tiekoties ar ministri, arī sporta veterāni pauduši pārliecību, ka Koķei uz Vankūveru ir jādodas.

Šobrīd vēl nav zināms, vai ministre uz Kanādu dosies viena vai arī kopā ar viņu dosies vēl kāds Izglītības un zinātnes ministrijas pārstāvis.

Jau ziņots, ka arī Valsts prezidents Valdis Zatlers un Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (JL) plāno apmeklēt Vankūveras olimpiskās spēles.

Kā sacīja prezidenta preses sekretāre Ilze Rassa, prezidenta delegācijas sastāvs vēl neesot zināms. Arī premjera preses sekretāre Līga Krapāne norādīja, ka brauciena datumi pagaidām vēl tiekot saskaņoti. Tomēr tiek apstiprināts, ka abas augstākās valsts amatpersonas dosies uz Kanādu.

Iespējams, Zatlers varētu piedalīties olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā, bet premjers - vērot noslēguma ceremoniju.

Kā ziņots, Latviju Vankūveras Olimpiādē pārstāvēs aptuveni 60 olimpieši sešu sporta veidu desmit disciplīnās.

Jau tagad zināms, ka olimpiskajās spēlēs Latvijas sportisti startēs hokejā, biatlonā un šorttrekā, savukārt olimpisko spēļu kvalifikācijas sacensībās veiksmīgi turpina piedalīties mūsu bobsleja, kamaniņu sporta, skeletona, ātrslidošanas un snovborda pārstāvji, bet par vietām komandā vēl jācīnās kalnu slēpošanā un distanču slēpošanā.

Vankūveras olimpiskās spēles notiks no 12. līdz 28.februārim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!