Lielplatones pagasta padome piedāvā iznomāt zemesgabalu kādreizējā raķešu bāzē "Tīsi" bīstamo atkritumu glabāšanas poligona izveidei, informēja Lielplatones pagasta padomes izpilddirektors Pāvels Kudlāns.
Kā sacīja Kudlāns, zemesgabala kopējā platība ir 95 000 kvadrātmetri, tas atrodas 300 metru attālumā no šosejas Bauska-Dobele, četru kilometru attālumā no šosejas Rīga-Šauļi, bet pieci kilometri ir līdz dzelzceļa stacijai. Zemesgabalā ir arī četras kādreizējās raķešu šahtas, kas atrodas 45 metru dziļumā un patlaban ir applūdinātas. Teritorijā atrodas arī dažādi bunkuri un grausti.

Pēc Kudāna teiktā, pašvaldība uzskata, ka teritorija būtu piemērota bīstamo atkritumu poligona izveidei, taču tam esot arī būtisks trūkums - 500 metru attālumā atrodas internātskola.

Lielplatones pagasta padome līdz šim nav piedalījusies Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas konkursos par vietas izvēli bīstamo atkritumu glabāšanas poligona izveidei. Kudlāns stāstīja, ka pirms dažiem gadiem zemesgabals tika minēts kā iespējamā jauna cietuma būvniecības vieta, taču līdzekļu trūkuma dēļ tolaik projekts netika īstenots.

Par kādreizējo raķešu bāzi interesējušies arī narkomānu rehabilitācijas projektu īstenotāji no Zviedrijas, taču nekāda konkrēta rīcība zemesgabala apsaimniekošanas jautājumu risināšanā tā arī nav bijusi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!