No sestdienas, 15. februāra, mobilo sakaru operators "Latvijas Mobilais telefons" (LMT) būtiski pazemina tarifus starptautiskajām tālsarunām - populārākajiem zvanīšanas virzieniem tarifi būs zemāki par 19% - 69%, informēja kompānijā.
LMT preses sekretārs Dāvids Dane norādīja, ka visbiežāk LMT klienti zvana uz Krieviju, Lietuvu un Igauniju. Zvaniem uz Igauniju un Lietuvu LMT abonentiem pamata tarifs pazemināts par 43% (līdz 0,189 latiem par minūti), bet vakara un brīvdienu tarifs - par 52% (līdz 0,142 latiem). Zvaniem uz Krieviju pamata tarifs pazemināts par 19% (līdz 0,46 latiem minūtē), bet vakara un brīvdienu tarifs - par 38% (līdz 0,33 latiem).

LMT piedāvātās priekšapmaksas kartes "OKarte" lietotājiem vienas minūtes tarifs zvanam uz Lietuvu un Igauniju pazemināts par 60%, bet vakara un brīvdienu tarifs - pat par 69%. Sarunas ar Krieviju būs attiecīgi par 36% un 53% lētākas. Dane piebilda, ka liels tarifu pazeminājums ir arī visiem pārējiem zvanu virzieniem.

LMT prezidents Juris Binde, komentējot tarifu samazināšanu, norādīja, ka "mobilie sakari kļūst arvien populārāki un ir pārņēmuši visas tās funkcijas, kas tradicionāli uzskatītas par fiksēto tīklu priekšrocību. Starptautiskās tālsarunas vēl nesen bija pašsaprotami uzskatīt par izdevīgākām, zvanot no fiksētā tālruņa. Tagad jāpierod pie domas, ka var būt arī otrādi".

Viņš piebilda, ka starptautiskos tarifus pazemināt ir iespējams, pateicoties Latvijas telekomunikāciju tirgus liberalizācijai.

Otrs Latvijā strādājošais mobilo sakaru operators "Tele2" starptautisko zvanu tarifus samazināja jau no šā gada 2.janvāra. Pēc tarifu samazinājuma "Tele2" starta un aktīvā tarifa plāna abonenti var zvanīt, piemēram, uz Lietuvu un Igauniju darba laikā par 57% lētāk nekā iepriekš, ārpus darba laika - par 60% lētāk. Biznesa klases pieslēguma lietotājiem zvani kļuva izdevīgāki attiecīgi par 40% un 54%. Pēc tarifu samazināšanas "Tele2" minētajām valstīm noteiktais tarifs darba laikā ir 0,213 lati (līdz šim - 0,495 lati), bet ārpus darba laika - 0,146 lati (līdz šim - 0,365 lati). Biznesa klases abonentiem - attiecīgi 0,177 lati un 0,1298 lati, iepriekš - 0,295 lati un 0,283 lati.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!