Foto: F64
Arī Azerbaidžānas pilsonis Magomeds Gurbanovs atteicies no Skrundas militārpilsētiņas, kuru tam bija iespēja iegādāties pēc tam, kad no izsolē iegūtajām īpašuma tiesībām atteicās Krievijā Samaras apgabalā reģistrētais uzņēmums "Aļeksejevskoje Serviss".

Foto galerija

Privatizācijas aģentūra portālam "Delfi" sacīja, ka Gurbanovs nav sniedzis sīkākus komentārus, par to, kāpēc attiecies no īpašuma. Tomēr līdz ar atteikumu Gurbanovs tāpat kā Krievijas uzņēmums zaudējis iemaksāto drošības naudu vairāk nekā 10 000 latu apmērā, kas paliks Latvijas valsts budžetā.

Aģentūra norādīja, ka tagad tā rīkos jaunu izsoli. Pieļauts, ka varētu mainīties izsole sākumcena, jo atkārtoti aprēķinās zemes vērtību.

"Aļeksejevskoje Serviss" bija pirmais, kas izsolē ieguva tiesības uz Skrundas militārpilsētiņu par to samaksājot 1,551 miljonus latu. Taču pēc tam uzņēmums nenokārtoja nepieciešamās formalitātes un zaudēja īpašuma tiesības. Tās ieguva Gurbanovs, kurš izsolē solīja par 3000 mazāk. Taču tagad arī viņš ir atteicies.

Privatizācijas noteikumi paredz, ka pirkuma maksa par valsts nekustamo īpašumu pircējam jāsamaksā ne vēlāk kā 10 gadu laikā.

Skrundas lokatora "pilsētiņa" sastāv no četriem zemesgabaliem ar kopējo platību 45,1042 hektāri un 70 ēkām un būvēm. Tajā atrodas dzīvojamās ēkas, administratīvās ēkas, noliktavas, siltumnīcas, kazarmas, garāžas, darbnīcas un citas, taču kopš padomju armijas izvākšanās deviņdesmitajos gados šī teritorija bijusi neapsaimniekota.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!