Foto: F64
Lai gan no Zatlera reformu partijas (ZRP) aizgājušo sešu Neatkarīgo deputātu grupa otrdien paziņoja, ka tās pārstāvis Klāvs Olšteins kļūs par Satiksmes ministrijas (SM) parlamentāro sekretāru, premjers Valdis Dombrovskis (V) apgalvo, ka par šo amatu plānots spriest nākamā gada sākumā pēc budžeta pieņemšanas.

Intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" premjers stāstīja, ka ir saņemts koalīcijā ietilpstošo sešu neatkarīgu deputātu solījums atbalstīt nākamā gada budžetu. Taču par konkrētu kandidātu SM parlamentārā sekretāra amatam nav izlemts, par to varētu spriest nākamā gada sākumā, turklāt premjers nesaista amatu un "Olšteina sešinieka" atbalstu budžetam.

Dombrovskis uzsvēra, ka Neatkarīgie deputāti stingri solījuši parlamentā atbalstīt valdības veidoto budžetu.

Jau ziņots, ka otrdien neatkarīgie deputāti paziņoja – no ZRP) ievēlētais un dienu pirms 11.Saeimas sanākšanas no tās aizgājušais, nu jau neatkarīgais deputāts un sešu deputātu grupas līderis Klāvs Olšteins kļūs par SM parlamentāro sekretāru. Satiksmes ministrija šādu vienošanos noliedz.

Deputātu paziņojumā norādīts, ka saskaņā ar koalīcijas vienošanos Neatkarīgo deputātu grupa kopā ar "Vienotību" ir uzņēmusies atbildību pār Satiksmes ministriju.

Iepriekš Neatkarīgo deputātu grupas pārstāve Elīna Siliņa aģentūrai BNS stāstīja, ka esot vairākas kandidatūras uz Satiksmes ministrijas (SM) parlamentārā sekretāra amatu, tiesa, uz šo amatu nekandidējot neviens no sešiem no Zatlera Reformu partijas aizgājušajiem deputātiem.

Pirms tam, koalīcijas sarunu laikā Olšteins pieļāva, ka būtu labi, ja kāds grupas pārstāvis varētu kļūt par kādas ministrijas parlamentāro sekretāru. Vēlāk grupa virzīja Guntaru Galvanovski, taču šī kandidatūra neguva atbalstu, un kopš tā laika amats bija vakants.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!