Foto: F64
Arī Tautas partija ir iesniegusi Saeimā priekšlikumus samazināt ministriju skaitu no 14 līdz deviņām, portāls "Delfi" uzzināja Saeimas Valsts pārvades un pašvaldības komisijā.

TP ierosina, ka valdībā kopā ar premjeru strādātu tāpat kā līdz šim aizsardzības, ārlietu, finanšu, zemkopības, kultūras un izglītības un zinātnes ministri.

Savukārt jaunajā Attīstības ministrijā tiktu apvienotas Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas, Satiksmes ministrijas, Ekonomikas ministrijas un Vides ministrijas kompetences.

Tāpat vienā ministrijā piedāvāts apvienot Labklājības un Veselības ministrijas, bet Tieslietu un sabiedriskās kartības ministrijā – pašreizējās Tieslietu ministrijas un Iekšlietu ministrijas pārraudzības jautājumus.

TP informē, ka iesniegtajos grozījumos Ministru kabineta iekārtas likumā arī paredzēti pārejas noteikumi, kas nosaka, ka jaunā kārtība stāsies spēkā pēc 10. Saeimas vēlēšanām, veidojot jaunu Ministru kabinetu.

Frakcijas deputātu iesniegtie grozījumi arī paredz, ka līdz 11. Saeimas sanākšanai, veidojot jaunus Ministru kabinetus, netiek veidoti īpašu uzdevumu ministru sekretariāti un ministru kabineta sastāvā nevar būt Ministru prezidenta biedrs.

Jau ziņots, ka arī opozīcijā esošās LPP/LC un "Saskaņas Centrs" rosina samazināt ministriju skaitu no 14 līdz deviņām, apvienojot Izglītības un zinātnes un Kultūras ministriju, Labklājības, Veselības un Vides ministriju, kā arī Ekonomikas, Satiksmes un Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministriju (RAPLM).

Opozīcijas priekšlikumi paredz izveidot vienotu Izglītības, zinātnes un kultūras ministriju, Tautas labklājības ministriju, kurā apvienos pašreizējās Vides, Veselības un Labklājības ministrijas, un Tautsaimniecības ministriju, kurā ietilptu pašreizējās Ekonomikas un Satiksmes ministrijas un RAPLM.

Premjers Valdis Dombrovskis paziņojis, ka jebkādi mēģinājumi uzspiest jaunu ministriju skaita samazināšanas plānu, nesaskaņojot to ar koalīciju un valdības vadītāju, ir tiešs un nepārprotams mēģinājums gāzt valdību

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!