Foto: RIA Novosti/Scanpix
Sakarā ar pasta sūtījumu pieņemšanas pārtraukšanu Maskavas Šeremetjevas lidostā tiek kavēta sūtījumu piegāde adresātiem Krievijā, portālu "Delfi" informē "Latvijas Pasta" pārstāve Gundega Vārpa.

Līdz brīdim, kad kritiskā situācija Šeremetjevā atrisināsies, "Latvijas Pasts" nodrošinās eksprespasta sūtījumu piegādes uz Krieviju, izmantojot Sanktpēterburgas Pulkovo lidostu, norāda Vārpa.

Informāciju par ārkārtas apstākļiem no Šeremetjevas lidostas kravu aģentūras "Latvijas Pasts" saņēma otrdien un saskaņā ar sākotnējo informāciju kopš 4.aprīļa Krievijas pasta kompānija no minētās kravu aģentūras lidostā nav pārņēmusi tālākai apstrādei un piegādei adresātiem lidostā ienākušos pasta sūtījumus, kā rezultātā Šeremetjevas lidostā izveidojies aptuveni 100 tonnu pasta sūtījumu uzkrājums. Tāpēc Šeremetjevas lidosta no otrdienas, ir pārtraukusi pasta sūtījumu pieņemšanu.

Kā pastāstīja Vārpa, Krievijas pasts sola radušos situāciju atrisināt tuvāko divu dienu laikā, taču tas nozīmē, ka jau kopš 4.aprīļa uz Krieviju piegādāto un šajās dienās uz šo valsti adresēto sūtījumu piegāde tiks kavēta.

Attiecībā uz eksprespasta sūtījumiem, kuru apjoms ir mazāks nekā tradicionālā pasta sūtījumiem, "Latvijas Pasts" ir atradis alternatīvu risinājumu, piegādājot tos uz Krieviju, izmantojot Sanktpēterburgas Pulkovo lidostu, un Krievijas eksprespasta uzņēmums sola šos sūtījumus tālāk nogādāt adresātiem.

"Latvijas Pasts" informēs par turpmākajām situācijas izmaiņām saistībā ar pasta sūtījumu piegādi adresātiem Krievijā, teic "Latvijas Pasta" pārstāve.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!